Haber

Kemalpaşa Belediyesi Kreş Projesiyle Ailelere Destek Veriyor

Kemalpaşa Belediyesi’nin çalışan ve dar gelirli aileleri desteklemek amacıyla hayata geçirdiği kreş projeleri kapsamında Bağyurdu İlçesi’nde 6’ncı Gündüz Bakım Merkezi (Kreş) açıldı.

Öncelikle çalışan anneler ve gelir düzeyi düşük ailelere yönelik başlatılan proje kapsamında ilçe merkezi, Armutlu, Örnekköy, Ulucak ve Ören Mahallelerinde; İlçe merkezinde daha sonra ikincisi açılacak olan Gündüz Bakım Evleri’ne bir yenisi daha eklenerek Bağyurdu İlçesi’ndeki kreş açıldı.

“KREŞ SEFERBERLİĞİ”

Açılış töreninde konuşan Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı, “İlçemizde çalışan annelerimizi ve dar gelirli ailelerimizi düşünerek başlattığımız kreş projelerinde 6. Gündüz Bakım Merkezimizi hizmete açmaktan büyük mutluluk ve gurur duyuyoruz. Ailelerimize destek olduk. İzmir’in hiçbir ilçesinde olmayan imkanları sağlayarak, Önce İnsan, Kemalpaşa adı altında yürüttüğümüz projelerle eğitim alanında birçok başarıya imza attık. Her yaştan çocuklarımıza ışık olduk. Ailelerimizi ekonomik ve sosyal anlamda rahatlattık.Çıktığımız bu yolda önceliğimiz her zaman vatandaşlarımızın ve çocuklarımızın sağlığı oldu ve olmaya da devam edecek.İlçe merkezimizde ikinci sıradayız. Açacağımız kreşin yanı sıra çalışan annelerin çoğunlukta olduğu Sütçüler Mahallesi’nde de kreş açma planlarımız var.Uzman eğitimcilerimiz eşliğinde çocuklarımızı geleceğe en iyi şekilde hazırlarken sosyal ve ekonomik açıdan da destek sağlıyoruz. ailelerimize destek. Çalışmalarımızda ve projelerimizde emeği geçen herkese ve açılışımıza gelen tüm vatandaşlarımıza teşekkür ederiz. Teşekkürler. “Anaokullarımızın önce miniklerimize sonra da herkese hayırlı olmasını diliyorum.”

Bağyurdu Gündüz Bakımevi 45 öğrenci kapasiteli olarak açıldı; 3 derslik, yemekhane ve oyun alanları bulunmaktadır. Tesis, alanında uzman 3 öğretmen, 1 yardımcı öğretmen, 1 yönetici ve 1 temizlik görevlisi ile hizmet vermekte olup; 3-5 yaş arası çocukları kapsar.

Çocuklar İngilizce, jimnastik, satranç ve çocuk hakları farkındalık faaliyetleriyle desteklenirken; Alternatif eğitim yaklaşımları benimsenerek hazırlanan eğitim planlarıyla ayrıca Montessori, Gems, Matematik onların yolu çalışmaları, psikolog desteği ile fiziksel, sosyal, duygusal, bilişsel ve psikomotor gelişim alanlarında da eğitimler verilmektedir.

Haftanın 5 günü 08.30 – 17.30 saatleri arasında hizmet veren kurumda öğrencilerin gelişimlerine göre hazırlanan üç öğün yemek de sunuluyor. Huzurevleri hakkında detaylı bilgi almak isteyen vatandaşlar 444 88 77 numaralı telefondan Kemalpaşa Belediyesi’ne ulaşabiliyor.

haberkulp.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara nakliyat
Başa dön tuşu