Haber

Kuzey Kore Hwasong-17 Füzesinin Testini Kutluyor

Kuzey Kore, Hwasong-17 kıtalararası balistik füzesinin testlerinin kutlandığı gün olan 18 Kasım’ı “Füze Endüstrisi Günü” olarak ilan etti.

Kuzey Kore, nükleer silahlar ve balistik füze programı nedeniyle uluslararası kamuoyunun ilgisini çekerken, silah teknolojilerinin gelişimini kutlamak için özel bir gün ilan etti. Açıklamada, Hwasong-17 kıtalararası balistik füzenin 2022 yılında test edildiği gün olan 18 Kasım’ın “Füze Endüstrisi Günü” olarak belirlendiği belirtildi. Kararın Kuzey Kore Yüksek Halk Kongresi Daimi Komitesi tarafından alındığı açıklandı.

ABD’yi korkutmak amacıyla test edildi

İlk test atışı 18 Kasım 2022’de gerçekleştirilen yeni tip Hwasong-17 füzesi, 68 dakika havada kalarak 999,2 kilometre yol kat ettikten sonra 6 bin 40 kilometreye ulaşarak Uluslararası Sulara çarptı. Japonya. Kuzey Kore lideri Kim Jong-Un ise füze testinin “ABD ve diğer düşman güçlerin Kore Yarımadası’ndaki askeri ve siyasi durumu ısrarla krize sürükleyen çatışma hamleleri karşısında gerçekleştirildiğini” belirtti. dayanılmaz bir durum.” Ülkesinin Kore Yarımadası’ndaki “askeri blöflere” sert tepki vereceğini söyleyen Kim, Kuzey Kore’nin “nükleer silahlara nükleer silahlarla, topyekün çatışmaya topyekun çatışmayla karşılık vereceği” uyarısında bulundu. – PYONGYANG

catalzeytin-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara nakliyat
Başa dön tuşu