Haber

Metrobüs faciasıyla sarsılan İstanbul yine başkansız… İmamoğlu bu kez bakın nerede

Ölümlü metrobüs kazasının nedeni ortaya çıktı! İşte rapor…

  • HABER7

İstanbul’da sabah saatlerinde yaşanan kazada can pazarı yaşandı. İstanbul’un göbeğinde gerçekleşen metrobüs kazasında araçtan fırlayan 1 kişi feci şekilde can verdi. İşine gitmek için metrobüsü kullanan 2 kişi ağır yaralandı. 48 kişi ise çeşitli yerlerinden yaralandığı için hastanede tedavi altında.

Üçüncü dünya ülkelerini andıran manzaraların yaşandığı metrobüs kazası yine ihmal ve arızaların gölgesinde yaşandı. Kazanın yaşandığı Küçükçekmece Sefaköy hattında kaza yaşanabileceğine dair ihtarların aylar öncesinden başadığı fakat kulak arkası edildiği belgelendi.

Kazaya karışan metrobüsün şöförü ise ilk ifadesinde aracın freninin çalışmadığını öne sürdü.

İMAMOĞLU YİNE YOK

CHP’nin İBB’yi ele geçirdiği günden beri arızalarla gündeme gelen metrobüslerdeki bakım onarım faaliyetlerinin eksikliği bir kez daha gün yüzüne çıkarken, şehrin yönetimsizlik kaosunda gözlerin çevrildiği İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na yine ulaşılamadı.

CHP’li İmamoğlu’nun, metrobüs kazasının yaşandığı gün İstanbul dışında olduğu öğrenildi. Son 4 ayda 26 gün İstanbul dışına çıkan İmamoğlu, metrobüs kazasını da Adıyaman’dan takip etti.

Türkiye Belediyeler Birliği koltuğunu devralır almaz bu vasfını kullanarak daha çok ülke turuna çıkan İmamoğlu, deprem bahanesiyle Adıyaman’a gitmişti. Devletin bütün imkanlarını seferber ettiği Adıyaman’da çeşitli temaslarda bulunan İmamoğlu, İBB olarak deprem bölgesine yapılan yardımları anlattı.

Ekrem İmamoğlu, Adıyaman ziyaretleri kapsamında belediye binasının temel atma merasimine katıldı ve kadın gençlik merkezini ziyaret etti.

Çevre katliamlarının boğaza kadar taştığı, her yağmurda yolların dereye döndüğü, yüksek bedelli su faturalarının çok sayıda şikayete konu olduğu İstanbul’u kaderine terk eden İmamoğlu, metrobüs faciasında da şehirde değildi.

KAZA BÖLGESİNDE DEĞİL SOSYAL MEDYADA

İmamoğlu bu sebeple metrobüs kazasının yaşandığı bölgeye gitmedi. İmamoğlu, hastaneye kaldırılan yaralıları da ziyaret etmedi.

İmamoğlu, durumu sosyal medya paylaşımıyla idare etti.

CHP’li İBB Başkanı İmamoğlu, daha önce şehirde yaşanan kar, sel gibi afetlerde de tatildeydi. İmamoğlu gelen eleştirileri, “Bana tatil de yakışıyor” ifadesiyle karşılamıştı.

 

KAYNAK: HABER7

gokcebey-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu