Haber

Milli Savunma Bakanlığı askerlik yerlerini açıkladı

Milli Savunma Bakanlığı (MSB) tarafından yapılan açıklamanın ardından askerlik kadrolarının açıklanacağı tarih belli oldu. Milli Savunma Bakanlığı yeni bir duyuru paylaşarak, Şubat/Mart ve Nisan 2024’te işe alınacak yedek subay/astsubay adayları ve erlerin sınıflandırma sonuçlarının açıklandığını bildirdi.

MSB “X” HESABIDAN YAPILAN DUYURU

Duyuruda, “Şubat/Mart ve Nisan 2024 döneminde alınacak yedek subay/astsubay adayları ve erlerin sınıflandırma sonuçları açıklandı. Sonuçları e-Devlet ve askerlik şubelerinden öğrenebilirsiniz.” Söylendi.

ASKERLİK YERLERİNİ ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYIN

SINIFLANDIRMA DÖNEMİ DUYURUSU

Yapılan açıklamada; “Seçim ve sınıflandırma sonuçları 01 Şubat 2024 tarihinde e-Devlet üzerinden yükümlülere duyurulacaktır. Sınıflandırılan yükümlüler yeniden sınıflandırma işlemine tabi tutulmayacak. Ancak yedek subay/astsubay olarak ayrılan yükümlüler arasında Subay adaylığına, tabi oldukları celp ve sevk döneminde önceki tasnif dönemlerinde sınıflandırılanlar da dahil olmak üzere, “Askere Alım Kanununda belirtilen mazeretsiz kalanlar er olarak askere gönderilir.” denildi.

MSB SEVKİYAT TARİHLERİ

Yedek subay/astsubay adayları ve erlerin nakil tarihleri ​​aşağıdaki tabloda yer almaktadır.

Yedek Subay/Astsubay Adayları ve Er (1. Grup) 08 Şubat 2024

Özel (2. Grup) 07 Mart 2024

Özel (3. Grup) 18 Nisan 2024

Yükümlüler, sevk belgesini sevk tarihinden 10 gün öncesinden itibaren e-Devletten veya askerlik şubesinden alabilecekler.

ASKERLİK YERLERİ NASIL ÖĞRENİLİR?

Askerlik yerleri hakkında bilgi edinmek için e-devlet sistemine giriş yaptıktan sonra hizmetler kısmına tıklayın.

Kısa süreli askerler “Hizmet Adı” kutucuğuna “Yedek Subay Sınıflandırma Sonucu Sorgula” yazacak, uzun süreli askerler ise “Özel Sınıflandırma Sonucu Sorgula” yazdıktan sonra linke tıklayacaklardır.

Bağlantıya tıkladıktan sonra “Yedek Subay Sınıflandırma Sonucu” veya “Özel Sınıflandırma Sonuç Sorgulama” butonuna tıklayacak olan asker adayları, görev yapacakları birliği kolaylıkla öğrenebilecekler.

guclukonakhaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara nakliyat
Başa dön tuşu