Haber

1.5 yaşındaki Muhammed enkazdan kurtarıldı

Merkez üssü Maraş Pazarcık olan ve 10 ilde büyük hasara yol açan 7,7 büyüklüğündeki depremin ardından kurtarma çalışmaları sürüyor.

Hatay’ın Defne ilçesinde Türk Personel Partisi (TİP) ve İnşaat İşçileri Sendikası üyelerinin kurtarma çalışması yaptığı göçükte, Muhammed isimli bir buçuk yaşındaki erkek çocuğunun enkaz altında kaldığı belirlendi. Saatler süren çalışmanın ardından Muhammed sağ olarak kurtarıldı.

Konuyla ilgili açıklama yapan İnşaat İş Sendikası, “TİP’li arkadaşlarımızla birlikte Suriyeli Muhammed’i enkazdan çıkardık. Araştırmaya annesini ve babasını depremde kaybeden Muhammed’in ağabeyi de katıldı. İlk müdahale İBB itfaiyesi tarafından yapıldı ve Muhammed hastaneye kaldırıldı.

‘HAYATİ TEHLİKESİ YOK’

Muhammed’in hastaneye kaldırıldığı bilgisini veren İnşaat İş Sendikası’ndan Deniz Masraf, “Sağ kolunda morluk ve sol bacağında çatlak olduğunu düşünüyoruz. Hayati tehlikesi yok. Annesi ve babası ne yazık ki vefat etmiştir. O yüzden devletin koruyacağını düşünüyoruz. İnsanlığı yaşatmak için tüm insanların buradaki çalışmalara katılması gerekiyor. Herkese çağrımızdır, destek verin.” (HABER MERKEZİ)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara nakliyat
Başa dön tuşu