Haber

Antakya’da Yıkım Miktarı: 18 Bin Nüfuslu Mahallede Ev Kalmadı

Kahramanmaraş’ta meydana gelen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki iki depremde en büyük hasarın yaşandığı Hatay’ın Antakya ilçesinde, 18 bin nüfuslu mahallede sağlam yapı yoktu.

Kahramanmaraş’ta Türkiye’yi derinden sarsan 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremler, Hatay’ın Antakya ilçesine bağlı en büyük mahallelerden biri olan Narlıaca Mahallesi’nde büyük hasara yol açtı.

18 bin nüfuslu mahallede neredeyse sağlam yapılar yokken, 30 yıl önce hayırseverlerin yardımıyla yapılan Narlıca Kardeşler Mescidi çöktü.

5 çocuk babası Türki Cenber, mahallede sağlam yapı bulunmadığını söyledi.

Mahallenin ilk sakinlerinden biri olduğunu anlatan Cenber, bölgede Suriyelilerin ve Arapların da yaşaması nedeniyle camiye Narlıca Kardeşler Mescidi adını verdiklerini söyledi. Merkez, ‘Yaşayanları kurtarmak çok önemli. Allah bir can kaybı daha yaşatmasın. Biz camiyi 30 yıl önce yaptık. Vatandaşların elleriyle yapıldı. Gördüğünüz gibi sözün sonuna geldik. Allah kimseye böyle acılar yaşatmasın. Bildiğim kadarıyla imam vefat etmiştir.söz konusu.

Cenber, ekiplerin gece gündüz çalıştığını, askerlerin yağmalara rağmen halkı korumak için gece yolculuk yaptığını söyledi.

Mahallenin ortasında ‘enkaza girmeyin’ uyarıları ve tartışmalar da yaşanıyor. Enkaz altında yakınlarını balyoz ve iş aletleriyle korumasız halde aramak isteyen diğer vatandaşlar. ‘Enkaz altında kalacaksınız, can güvenliğiniz yok, uzman ekip gelsin’diye uyarıyor.

Antakya’da züccaciyecilik yapan ve Narlıca’da yaşayan İsmail Batın, bölgedeki en büyük sorunun ısınma ve barınma konusunda olduğunu söyledi.

Binaların hasar görmesi nedeniyle geceyi dışarıda geçirdiklerini belirten Batın, şöyle konuştu: Barınmak için çadır ve battaniyeye ihtiyacımız var. Geceler çok soğuk. Mama veriyoruz, Allah razı olsun, milletimiz bize sahip çıktı. Gönderdiği yiyecekler konusunda sorunumuz yok. En büyük ihtiyacımız battaniye ve çadır. 3 kişinin kaldığı yerde 25 kişi kalıyor.söz konusu.

Olağanüstü Hal ilanının ardından bölgeye çok sayıda askeri araç ve askerin sevk edildiği, yağma olaylarına rağmen tedbirlerin artırıldığı dikkat çekti.

koskajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara nakliyat
Başa dön tuşu