Haber

Antalya Valiliği: Kıyıya vuran cesetlerle ilgili açıklama yapıldı

Antalya Valiliği, kıyıda bulunan cesetlerle ilgili olarak, “Kıyıya vuran 6 cesetten birinin, bir süre önce kaybolan M.Ş.E’ye ait olduğu değerlendiriliyor. Kesin sonuç, yapılacak inceleme sonucunda ortaya çıkacak. Adli tıp muayenesi Diğer 5 cesedin ayakkabı ve kıyafetlerinin üretim yeri Suriye’dir.” Açıklamayı yaptığı belirlendi.

Valilikten yapılan açıklamada, olay yeri inceleme ekiplerinin Antalya kıyılarında bulunan cesetler üzerinde çalışma yaptığı belirtildi.

Açıklamada, cesetlerden birinin bir süre önce ortadan kaybolan M.Ş.E’ye ait olduğunun değerlendirildiği belirtilerek, şunlar kaydedildi:

“Nihai sonuç, adli tıp muayenesi sonucunda ortaya çıkacak. Diğer 5 cesede ait ayakkabı ve kıyafetlerin üretim yerinin Suriye olduğu belirlendi. Lübnan’ın Ankara Büyükelçiliği’nden 11 Aralık’ta yapılan açıklamaya göre, 2023 yılında Lübnan ile Suriye arasındaki kıyı bölgesinden yaklaşık 90 kişiyi taşıyan tekne Kıbrıs’a geldi.Gerçekten hareket ettiği, saatler sonra tekneyle bağlantısının kesildiği ve ardından teknenin kaybolduğu bildirildi. Geçtiğimiz haftanın kayıtları incelendiğinde, hakim rüzgarın güneyden, dalganın ise güneydoğu yönünden geldiği, teknenin beklenen batması sonucu cansız bedenlerin kaybolduğu belirlendi. Akıntı, rüzgar ve dalga nedeniyle ilimizde kıyı şeridine sürüklenme ihtimali değerlendiriliyor. Antalya ilinde 2023-2024 yıllarında sistemsiz göçmen grubuna ilişkin herhangi bir kaza, olay veya kayıp raporu bulunmamaktadır.”

Açıklamada, denizde ve kıyılarda meydana gelen şüpheli ölümlerle ilgili kolluk birimleri ve savcılıklarla koordineli olarak çalışmaların devam ettiği belirtildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara nakliyat
Başa dön tuşu