Haber

Atina Yakınlarında İki Orman Yangını: 1 Gözaltı

Yunanistan’ın başkenti Atina yakınlarında iki orman yangını çıktı. Polis kundaklama şüphesiyle bir kişiyi gözaltına aldı.

Atina’ya 27 kilometre uzaklıktaki Kouvaras ile 80 kilometre uzaklıktaki Loutraki yakınlarında orman yangını çıktı. Kouvaras’ta çıkan yangın, rüzgarın da etkisiyle kısa sürede büyüyerek yerleşim yerlerine sıçrarken, Kalyvia köyündeki atlar tırlarla tahliye edildi.

Kundakçılık şüphesiyle 1 tutuklama

Yunanistan İtfaiye Sözcüsü Ioannis Artopoios yaptığı açıklamada, “Alevler kuvvetli rüzgar nedeniyle iki saat içinde 12 kilometreye kadar yayıldı” dedi ve polis, kundakçılık şüphesiyle bir kişiyi gözaltına aldı. Kouvaras’ta çıkan yangına 68 itfaiye aracı, 16 uçak ve yaklaşık 200 itfaiyecinin müdahale ettiği bildirildi.

Loutraki’de çıkan yangın tren seferlerini aksattı

Loutraki yakınlarında çıkan yangın nedeniyle yaz kampındaki 1.200 çocuk ve rehabilitasyon merkezi sakinleri bölgeden tahliye edildi. Bölgede karayolunun bir bölümü trafiğe kapatılırken, tren seferleri de durduruldu. Yangına 19 itfaiye aracı, 7 uçak ve 59 itfaiyecinin müdahale ettiği açıklandı. – ATİNA

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara nakliyat
Başa dön tuşu