Haber

Aydemir: ‘Milli 14 Mayıs’ta yeniden tarih yazacak’

Milletvekili Aydemir, İran’da Azerbaycan Büyükelçiliği’ne düzenlenen hain saldırıyı kınadıklarını belirterek, “Azerbaycan bizim kardeşimizdir. Onların yaşadığı bir acı varsa bizim yüreğimize yayılır. Aziz Azerbaycan’ımıza başsağlığı diliyoruz. Bekliyoruz” dedi. İran hükümeti saldırganı tutuklasın ve gerekli önlemi alsın’ dedi.

AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yüzde 60’a varan oyla bir dönem daha seçileceğini söyledi. Milletvekili Aydemir, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde düzenlediği basın toplantısında, Erdoğan’ın yeniden seçilmesiyle ilgili tartışmalara değindi.

ekonomi

basın toplantısında ekonomi Gündemle ilgili değerlendirmelerde bulunan Milletvekili Aydemir, yatırım, üretim ve ihracatın arttığını, istihdam sicilinde olumlu bir süreç yaşandığını belirterek, “İstihdam arttı, üretim arttı, ihracat arttı, geldiğimiz noktada, dünyada enflasyon zirvedeyken, dünyada ekonomik parametreler bozulurken biz elhamdülillah gidiyoruz, enflasyonu aşağı doğru çekiyoruz, önümüzdeki dönem Türkiye için çok net ve parlak. Bu bir dışa yönelimdir, bundan sonraki süreçte Allah’ın izniyle çok özel gelişmeler olacak ve milletimiz tüm bunları net bir şekilde görmektedir, çok net görmektedir.’ dedim.

‘Engel yok’

Milletvekili Aydemir, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın adaylığının önünde bir engel bulunmadığını, 6’lı masanın gündeme getirdiği tartışmaların hiçbir hukuki ve siyasi dayanağı olmadığını vurgulayarak, 6’lı masanın da bu gerçeği bildiğini ancak aday çıkaramadılar, milleti oyalamaya çalıştılar.

“Milli irade yeniden tarih yazacak”

Milletvekili Aydemir, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın dirayeti, üstün devlet adamlığı, mazlum ve mağdurları himaye etmesiyle Türkiye’de, Türk Dünyası’nda ve İslam Dünyası’nda özel ve seçkin bir konuma sahip olduğuna işaret ederek, evrensel vicdana vurgu yaparak, “Yüce milletimiz. 14 Mayıs’ta yeniden tarih yazacak. Cumhurbaşkanımıza olan sadakatini kayıtlara geçirecek.’ dedi.

Aydemir’den 2017 Hatırlatma

Milletvekili Aydemir, CHP Genel Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun konuyla ilgili daha önce yaptığı açıklamaları aktararak, 2017 yılında TBMM Anayasa Komisyonu’nda Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminin görüşüldüğü tutanaklardan örnekler verdi. Aydemir, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yeniden seçilmesinin bir sakıncası olmadığını belirtti.

Altı Masa zihniyetinde vesayet vardır.

Milletvekili Aydemir, 6’lı tablo açıklamasına işaret ederek, “Şimdi o günlerde söylediklerini, belgelerini unutarak bu konuyu yeniden gündeme getiriyorlar. Bu ne demek biliyor musunuz? Yenilgiyi kabul ettiklerini ifade ediyorlar. Peşin peşin. Altı masa zihniyetini gösteriyor. Altı masa zihniyetinde vesayet var.” dedi.

Yeni sürüm

Daha önceki cumhurbaşkanlığı seçimlerinde bazı ordu, medya ve sivil toplum kuruluşlarının vesayet unsuru olarak seçimlere müdahale etmeye çalıştığını ifade eden Milletvekili Aydemir, artık bu anlayışın başka bir versiyonunun birebir işlediğini kaydetti.

“Sandıkta hesap sorulacak”

Milletvekili Aydemir, “Görecekseniz yüzde 60’a varan bir oyla Cumhurbaşkanımız Allah’ın izniyle ve milletimizin lütfuyla bir dönem daha başkanımız olacak. Bunu gördükleri için şimdi geldiler. böyle saçma, saçma ve hele hele milli iradeyi aşağılayıcı bir ifadeyle milletin karşısına çıkıyorlar. Sandık geliyor, sandıkta hesap sorulacak.” O konuştu

Milletin hafızasıyla dalga mı geçiyorsunuz?

Milletvekili Aydemir, altılı masada isyanların bitmediğini, son ÂLÂ Partisi Genel Başkan Yardımcısı Cihan Paçacı’nın yaptığı açıklamalar nedeniyle istifa etmek zorunda kaldığını söyledi.

CHP’nin “Milletin sözü yeter” sloganını kullanmasına ilişkin soruya Aydemir, “CHP kendi zulmünü ifade eden ‘Milletin sözü yeter’ sloganını utanmazca kullanıyor. Yazık, bu ne biçim. siyaset mi yapıyorsun milletin hafızasıyla dalga mı geçiyorsun CHP aslında o slogan kendi kirli tarihini bununla silmeye çalışıyor.” dedim. – ERZURUM

haber-hanonu.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Ankara nakliyat
Başa dön tuşu