İş

Bakan Bayraktar: “Madencilerimizin tecrübelerini afet koordinasyonu kapsamında kurumsal yapıya dönüştüreceğiz”

Bakan Bayraktar: “Madencilerimizin tecrübelerini afet koordinasyonu kapsamında kurumsal yapıya dönüştüreceğiz”

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar:

“Türkiye’nin kaynaklarını yüksek teknoloji ve evrensel standartlar çerçevesinde işleyerek Türkiye’nin geleceği için kullanmaya son derece kararlıyız.”

“Hedefimiz Türkiye Yüzyılını Maden Yüzyılı Haline Getirmek”

“Bu hassasiyetle tüm çalışanlarımızın iş sağlığı ve güvenliği için gerekli adımları atmaya devam edeceğiz.”

“Çalışanlarımıza verdiğimiz değer ülkemize kat kat artacak, yerli istihdam yerli üretimi katlanarak artıracaktır.”

ANKARA – Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, 6 Şubat depreminde arama kurtarma çalışmalarında hem tecrübeleri hem de cesaretleriyle onlarca insanı kurtaran madencilere teşekkür ederek, “Bakanlık olarak bu deneyimi dönüştürmek için çalışmalara başladık. Madencilerimizin afet koordinasyonu kapsamında kurumsal bir yapıya kavuşturulmasını sağlayarak, “Allah bir daha böyle acı ve felaketler yaşatmasın” dedi.

19 Mart 2018 tarihinde Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu tarafından Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü öncülüğünde onaylanarak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından onaylanarak onaylanmıştır. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından madencilik sektöründe proaktif bir yaklaşımla iyileştirilmiş çalışma koşullarının desteklenmesi, toplumsal farkındalığın artırılması ve tüm paydaşların konu hakkındaki bilgi düzeylerinin geliştirilmesi yoluyla daha iyi çalışma koşullarının sağlanması amacıyla çalışmalar yürütülmektedir. Kurulması planlanan Madencilikte İş Sağlığı ve Güvenliğinin Geliştirilmesi Projesi’nin kapanış toplantısı yapılıyor.

Söz konusu toplantıya Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar’ın yanı sıra İSGGM Genel Müdürü Fatih Bilal Alodalı, ÇSGB AB Mali Yardım Daire Başkanı Ömer Faruk Cantekin ile çok sayıda çalışan, patron katıldı. , iş güvenliği profesyonelleri, STK’lar, üniversitelerin ve mesleki ve teknik liselerin ilgili bölümlerinde öğrenim gören öğrenciler, mesleki ve teknik liselerin madencilik teknolojileri alanında çalışan branş öğretmenleri, İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü çalışanları ve ilgili diğer kişiler paydaşlar katıldı.

“Türkiye’nin kaynaklarını yüksek teknoloji ve evrensel standartlar çerçevesinde işleyerek Türkiye’nin geleceği için kullanmaya son derece kararlıyız.”

Bakan Bayraktar burada yaptığı açılış konuşmasında yer altı kaynaklarına değer verdiklerinin altını çizerek, “Kaynağa, teknolojiye ve Ar-Ge’ye dayalı bir Türk madencilik sektörü içerisinde tüm paydaşlarımızla koordineli bir şekilde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Yer altı kaynaklarımız kilit rol oynuyor” dedi. güç kaynağı güvenliğimizde.” “Bu anlayışla yer altında ne kadar kaynağımız varsa onu ortaya çıkarmak, milletimizin hizmetine sunmak ve ekonomimize kazandırmak için gece gündüz çalışıyoruz. Türkiye’nin kaynaklarını işleyerek Türkiye’nin geleceği için kullanma konusunda son derece kararlıyız. bunları yüksek teknoloji ve evrensel standartlar çerçevesinde gerçekleştiriyoruz” dedi.

“Hedefimiz Türkiye Yüzyılını Maden Yüzyılı Haline Getirmek”

Türkiye’nin petrol ve doğal gazın yanı sıra madenler açısından da önemli ölçüde ithalata bağımlı konumda olduğunu belirten Bayraktar, “2022 bilgilerine göre altın hariç, kömür dahil toplam maden ithalatımız yaklaşık 12 milyar dolara ulaştı. Önümüzdeki dönem hedefimiz Türkiye’yi madenlerde net ihracatçı konumuna getirmek. İnşallah bunu da Milli Maden Mücadelesi ile hep birlikte başaracağız. Petrol ve doğal gazda olduğu gibi madenlerimizi de ekonomimize kazandıracağız. Önce insan, sonra çevre, sonra da katma değerli madencilik anlayışıyla hedefimiz Türkiye’nin madencilik sektörüne Yüzyıl’ı kazandırmaktır.” dedi.

“Bu hassasiyetle tüm çalışanlarımızın iş sağlığı ve güvenliği için gerekli adımları atmaya devam edeceğiz.”

Bakan Bayraktar, yüksek ve verimli üretim ilkeleri doğrultusunda başta maden işçileri olmak üzere tüm çalışanları sektörün ana paydaşları olarak gördüklerini savunarak, “Uluslararası standartlara uygun bir çalışma ortamında varlıklarını görüyoruz. Kamu ya da özel şube fark etmeksizin madencilik stratejimizin merkezinde sıkı çalışma var.” “Geçimlerini helal yollarla sağlayan madencilerimizin haklarını korumak, en güvenli kurallarla çalışmalarını sağlamak en temel misyonlarımızdan biridir. Mesleki haklar için bu hassasiyetle gerekli adımları atmaya devam edeceğiz. Çalışanlarımızdan teknisyenlerimize, mühendislerimizden idari çalışanlarımıza kadar tüm çalışanlarımızın sağlığı ve güvenliği” dedi.

“Çalışanlarımıza verdiğimiz değer ülkemize kat kat artacak, yerli istihdam yerli üretimi katlanarak artıracaktır.”

Bayraktar, MİSGEP ile özellikle madencilik branşında çalışma koşullarının iyileştirilmesinin desteklenmesi, toplumsal farkındalığın artırılması ve tüm paydaşların konuya ilişkin bilgi düzeylerinin geliştirilerek daha yeterli çalışma koşullarının yaratılmasının amaçlandığını belirterek, ” Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı olarak madencilik departmanımızda ülkemize emekleri ve alın terleriyle hizmet eden insanlara da destek veriyoruz.Herkes için evrensel kurallara sahip, güvenli bir çalışma ortamı oluşturma hedefimizden asla vazgeçmedik ve vazgeçmeyeceğiz. 180 bin çalışanımızın sadece iş başında değil, iş öncesi eğitimlerinden hijyen kurallarına, teknik donanımlardan teorik bilgi aktarımına kadar birçok alanda çalışanlarımızın kapasitesini geliştirmeye devam ediyoruz. İnsanlar “Ödediğimiz değer ülkemize kat kat dönecek, yerli istihdam yerli üretimi katlanarak artıracaktır” dedi.

“Madencilerimizin bu tecrübesini afete uyum kapsamında kurumsal bir yapıya dönüştürmek için çalışmalara başladık.”

Bakan Bayraktar, 6 Şubat depremi nedeniyle madencilik sektörünün ayrı bir teşekkürü hak ettiğini belirterek, “Bu vesileyle, deprem sonrasında canlarını feda ederek kahramanca halkımızın yardımına koşan madencilerimize şükranlarımı sunuyorum. Bir canın daha kurtarılması için gece gündüz enkaz üzerinde çalışan madencilerimizin başarısına şükranlarımı sunuyorum.” “Ülkemiz ve tüm dünya takip etti. Bakanlık olarak madencilerimizin bu tecrübesini afete uyum kapsamında kurumsal bir yapıya dönüştürmek için çalışmalara başladık. Allah bir daha böyle acı ve felaketler yaşatmasın” dedi.

Bakan Bayraktar ve Bakan Işıkhan’ın konuşmalarının ardından tören, Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. Yılı dolayısıyla İSG Merceğinden Geleceğe Güvenle Bak Fotoğraf Yarışması’nın ödül töreniyle devam etti. Törende iş sağlığı ve güvenliği temalı fotoğraflarıyla ödül almaya hak kazanan katılımcılara plaketleri takdim edildi.

Tören, Bakan Bayraktar ve Bakan Işıkhan’ın katılımcılarla hatıra fotoğrafı çektirmesiyle verilen kahve molasıyla sona erdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara nakliyat
Başa dön tuşu