Haber

Başkan Arda: “Başarı hikayesi yazıyoruz”

Gaziemir Belediyesi’nin 2022 Faaliyet Raporu’nun görüşülerek oy çokluğuyla kabul edildiği meclis toplantısında yapılan eleştirilere yanıt veren Önder Halil Arda, “Devlet kurumları İzmir’e vaatlerinin ancak yüzde 44’ünü yaptı. Gerçekleşme oranımız yüzde 80,9. İçinde bulunduğumuz ekonomik şartlara rağmen kredi kullanmadan, varlıklarımızı satmadan yeni araçlar aldık, projeler yaptık. Bu bir başarı hikayesidir” dedi.

Gaziemir Belediye Meclisi’nin 2022 Faaliyet Raporu, Nisan ayında yapılan olağan toplantısının ikinci toplantısında görüşülerek karara bağlandı. Gaziemir Belediye Meclisi 1. Başkan Yardımcısı Necati Kırmaz başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda Strateji Geliştirme Müdürü İrfan Yapar, 2022 Faaliyet Raporu’na ilişkin sunumuyla meclis üyelerine bilgi verdi. Sunumun ardından Cumhuriyet Halk Partisi Kümesi adına Küme Başkan Yardımcısı İzel Zenginobuz, Adalet ve Kalkınma Partisi Kümesi adına Ali Gönen ve Milliyetçi Hareket Partisi adına Aydın Kemahlı görüşlerini dile getirdiler. Daha sonra söz alan meclis üyeleri, görüşlerini bizzat dile getirdi.

Meclis üyelerinin ardından söz alan Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, meclis üyelerinin muhalefet partilerine yönelik eleştirilerini yanıtlayarak, hayata geçirdikleri çalışmaları anlattı.

“Konuşmama yeni bir müjde vererek başlamak istiyorum” diyen Lider Arda, “100. Yıl Sanat Merkezi’nin inşaat ruhsatını yeni imzaladım. Ruhsatın imzalanmasına çok uzun bir süre var. Üzerinde çalıştığımız bir proje. uzun süredir devam ediyor ruhsatı imzaladık geçen hafta migros binasının yıkımı için ihale yaptık 15 firma katıldı ihaleyi 2 milyon 30 bin liraya bir firma kazandı 2 milyon 30 bin verecek lira yanlış anlaşılmasın yıkımdan 2 milyon 30 bin lira kazanacağız firma o parayı bugün bankaya yatırdı bu benim mutluluğum çünkü bu para belediyemize yeni bir soluk olacak. Yine bir müjde, Abdullah Arda Meydanı’nın arkasındaki şaraphane olarak bilinen ama eskiden sinema olarak kullanılan Rum binasının restorasyonu için hazırlıklarımız vardı.İzmir Valiliği’ne yaptığımız başvuru sonucunda protokol geldi. 1 milyon 59 bin liralık projenin yüzde 50’si İzmir Valiliği Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Fonu’ndan karşılanacak. İmzaladım, yaklaşık 500 bin liralık bir kaynak bize aktarılacak. Onun dışında bu dönemdeki 38. aracımız bugün geldi. Çivi çakmadım diyen arkadaşlara bilgi verelim. 39. aracımız silindir, yolda. 40. aracımız ise engelli aracı. Gaziemir Belediyesi hibe dışında ilk kez engelli aracına sahip olacak. Vatandaşların altı yakınının barınması için 4 tekerlekli sandalye ve yeni bir araç aldık. O da yolda. Bilmem bu kadar olumsuz bir dönemde, geçmişte bir dönemde ekipman ve araç yatırımı yapıldı mı? 40 araç alırken yaptığımız yatırım ve projelerde kredi kullanmazken hiçbir varlığımızı satmadık. Bu bir başarı hikayesidir. Beğenin ya da beğenmeyin ama bu bir başarı öyküsü” dedi.

“Devlet İzmir’de hedeflerinin yüzde 44’ünü gerçekleştirdi”
Devletin kurumlarının vaatlerini yerine getiremediğine işaret eden Lider Arda, “İzmir İl Uyum Kurulu’nun açıkladığı rakamlara göre 2022 yılında İzmir’de kamunun planladığı toplam projelerin gerçekleşme oranı yüzde 44. İzmir için kamuoyu tarafından yapılan ve il uyum kurulunda ilan edilen rakamlar. Performans programımıza göre faaliyetlerimizin gerçekleşme oranı yüzde 80,9’dur. Yüzde 80.9 gerçekleşme oranıyla bu şiddetli dönemde yolumuza yürüdük, merkezi hükümetin ki ortada. Sınırlı kaynaklarımızı kullanarak projelerimizi hatasız yürütürüz.

İller Bankası’ndan gelen paranın masrafları karşılamadığının altını çizen Lider Arda, “2022’de İller Bankası’ndan 95 milyon 700 bin TL geldi. Memur ve işçi maaşlarımız ise 156 milyon 846 bin TL olarak gerçekleşti. Yani maaşımızın ancak yüzde 60’ına yetiyor. Kalan kısımları kendi öz kaynaklarımızla tamamlıyoruz. İller Bankası hisselerinin artırılması gerekiyor. CHP iktidarında bu konuda elimiz rahatlayacaktır. İzlediğimiz ekonomi politikaları sayesinde Gaziemir Belediyesi saygın bir yerde” dedi.

“Sorunlarımız CHP iktidarında çözülecek”
“Tahsis taleplerimiz reddedildi. Umumi kudretten istediğimiz tahsisat kabul edilmedi. Sarnıç çarşısı, Cumhuriyet Meydanı, moloz alanı, gölet konusunda… Hiçbiri kabul edilmedi. Mezarlık taleplerimiz kabul edilmedi. İnşallah CHP iktidarında bizler için hayırlara vesile olur. Gaziemir’in bütün sorunlarını biliyoruz, zorluklarının farkındayız. Devlet bütçesinden daha fazla pay aldığımızda ne yapacağımızı çok iyi biliyoruz. Tüm bu zorluklara rağmen geleceğin Gaziemir’ini inşa ediyoruz” diyen Önder Halil Arda, “Bilimsel kurallara dayalı örnek Faaliyet Raporumuzu hazırlayan Strateji Geliştirme Müdürümüz İrfan Yapar ve ekibine ve milletvekilimize teşekkür ediyorum. bizimle birlikte ilçemize hizmet veren belediye başkanlarımız, yöneticilerimiz ve tüm çalışanlarımız. Bundan sonraki faaliyet raporunu da 2024 yılında bu mecliste sunacağım” diye sözlerini tamamladı.

Konuşmaların ardından belediyenin 2022 Faaliyet Raporu, AKP, MHP ve bağımsız meclis üyelerinin red oyuna karşılık CHP’li meclis üyelerinin olumlu oyu ile oy çokluğu ile kabul edildi.
Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

kesaphaber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara nakliyat
Başa dön tuşu