Yaşam

Bit Pazarından 4 Dolara Aldığı Tablonun Gerçek Değerini Öğrenince Hayatının Şokunu Yaşayan Kişi

Bir gün sıradan bir alışveriş olarak başlayan bu hikaye, beklenmedik bir hazine avına dönüştü. Evindeki boş duvarı doldurmak için sadece 4 dolar ödeyen bu şanslı kişi, aslında bir servetin sahibi oldu. Hikayenin ayrıntılarını birlikte keşfedelim. ?

Kaynak: 12

Ağustos 2017’de ikinci el bir mağazada dolaşan bir kadın eski bir tablo buldu ve onu 4 dolara satın aldı.

Tabloyu satın alan bayan bunun gerçek bir tablo olabileceğini düşündü ancak internette kısa bir arama yapınca bir şey bulamayınca ümidini yitirdi.

Tablo birkaç yıl yatak odasında asılı kaldı ve daha sonra dolaba kaldırıldı.

Bu yıl mayıs ayında tabloyu temizlik yaparken bulan kadın, tablonun fotoğraflarını “Duvarlarda Bulunan Şeyler” adlı Facebook sayfasında paylaştı.

Fotoğrafları gören küratör Lauren Lewis, tablonun ressam Newell Convers Wyeth’e ait olduğunu fark etti.

‘Sıklıkla Wyeth resimlerinin kopyalarını veya ondan etkilenen diğer sanatçıların resimlerinin yanlışlıkla Wyeth’e atfedildiğini görüyorum, ancak bu fotoğraflarda dikkatimi çeken şeyler vardı. “Tabloyu dikkatlice inceledikten sonra, onun yepyeni olduğundan %99 emin oldum.”

Amerika ve Avrupa sanat eserleri uzmanı Kathleen Leland böyle bir olayın mümkün olduğunu belirtiyor.

‘İkinci el bir mağazada böyle bir hazine bulmak kesinlikle alışılmadık bir durum, ancak bulduğunuzu bilmek veya keşfetmek oldukça nadirdir, özellikle de antika ve güzel sanatlar işinde olmayan biri için.’

Müzayede evinde Bonhams Skinner’ın listesinde bulunan tablo, Helen Hunt Jackson’ın 1939 yılında yazdığı “Ramona” romanı için yapılmış dört eserden biri.

19 Eylül’de açık artırmayla satışa sunulacak tablonun 150 bin ila 250 bin dolar arasında bir fiyata satılabileceği düşünülüyor.

habersavsat.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara nakliyat
Başa dön tuşu