Haber

Büyükşehir Akyaka Sahilinde Uçurtma Şenliği Düzenledi

Muğla Büyükşehir Belediyesi, 10-16 Mayıs Engelliler Haftası kapsamında Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün’ün katılımıyla Uçurtma Şenliği düzenleyerek engelli ailelerini halkla buluşturdu.

Muğla’nın sakin şehir unvanını taşıyan Ula ilçesinin turizm merkezi Akyaka, 10-16 Mayıs Engelliler Haftası kapsamında çok özel bir şenliğe ev sahipliği yaptı. Muğla Büyükşehir Belediyesi Menteşe, Marmaris, Milas ve Fethiye Kısa Tatil merkezi üyeleri, deprem bölgesinden gelip Muğla’da konaklayan aileler, toplam 350 engelli birey ve ailelerinin katılımıyla Akyaka sahilinde Uçurtma Şenliği düzenledi. Osman Gürün’ün de katıldığı festivale Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Muğla Engelliler Derneği, Muğla Zihinsel Engelliler Derneği ve Türkiye Engelliler Derneği Muğla Şubeleri de katıldı ve ailelerle uçurtma uçurdu.

Uçurtma Şenliği’nde engelli bireyler ve aileleri Akyaka sahilinde güzel havada uçurtmalarını uçurarak keyifli vakit geçirdiler. Büyükşehir Belediyesi Uçurtma Şenliği’nde de müzik ve ikram araçlarıyla vatandaşlara hizmet verdi.

Başkan Gürün; “Gökyüzünü özgürce süsleyen uçurtmaların mutluluğunu çocuklarımızla paylaştık”

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, toplumsal hayatın her alanındaki sorunların ortadan kalktığı, tüm vatandaşların eşit ve adil bir yaşam hakkına sahip olduğu bir Muğla için çalıştıklarını söyledi. Önder Gürün; “Uçurtma tüm çocukların hayatında özel bir yere sahiptir. Rüzgara direnen ve özgürce gökyüzünde süzülen uçurtmanın keyfini çocuklarımızla paylaşmak için Uçurtma Şenliği düzenledik. Bugünü en özel çocuklarımıza ve ailelerine ayırdık. Muğla’nın en özel turizm merkezlerinden biri olan Akyaka’nın kıyısında bugün sevgiyle bir arada keyifli bir gün geçirdik. Tüm katılımcılara ve özellikle tüm vaktini engelli çocuklarına ayıran fedakar annelerimize teşekkür ederim. Başımızın tacı olan tüm annelerimizin Anneler Günü kutlu olsun.” dedi.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

avanos-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara nakliyat
Başa dön tuşu