Ekonomi

ÇAYKUR İşçileri Pozisyon İstedi

Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğü (ÇAYKUR) bünyesinde çalışan mevsimlik çalışanlar genel müdürlük binası önünde toplanarak ekip talebinde bulundu. Kendilerini 6 ay çalışıp 6 ay kış uykusuna yatan ayılar gibi hissettiklerini belirten çalışanlar, “Personel çalıştırmak bizim hakkımız, tesadüfen alacağız” gibi sloganlar attı.

Soğuk havada genel merkez binası önünde toplanan işçiler, kendilerini 6 ay çalışıp 6 ay kış uykusuna yatan ayılar gibi hissettiklerini söyledi. Personel, “Kadro almak bizim hakkımızdır, onu parçalayarak alacağız” sloganları attı. Çalışanlar, çalıştıkları 6 aydan sonra çalışma haklarının askıya alındığını, patronların kendilerine “Sizi 3-4 ay çalıştırmayacağız” dediğini ve bundan kaynaklanan mağduriyetlerin giderilmesi gerektiğini belirtti.

İşçiler adına konuşan Arhavi Çay Fabrikası çalışanı Hanefi Çiçek, “En son 2006 yılında Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğü tarafından 6 bin civarında arkadaşımıza kadro verilmişti ve şu anda kurumumuzda 500’e yakın kadrolu personel çalışıyor. ÇAYKUR Her zaman en fazla personel ile çalıştığında kar beyan etmiştir.Bu nedenle mali açıdan “Pozisyon talebimizin herhangi bir nedenle kabul edilmemesini asla kabul etmiyoruz. ÇAYKUR’da çalışan geçici işçiler olarak kadro talebimizi en yüksek sesle yineliyoruz” dedi.

“Kendimi ayı gibi hissediyorum”

Rize merkezdeki Pazarköy Çay Fabrikasında çalışan mevsimlik işçi Asiye Uzun, 6 ay çalıştıkları ve 6 ay çalışmadıkları için kendilerini kış uykusuna yatan ayı gibi hissettiklerini belirtti. Long, “Sendika nerede? Neden çıkıp konuşmadı? Neden ‘işçilere ekmek verin’ diye bağırmıyor? Takım değil, ekmek istiyoruz. Bahis takım değil, bu. ekmek. Kendimi ayı gibi hissediyorum. 6 ay çalış, 6 ay uyu. ÇAYKUR personeli ayı gibidir, “6 ay çalış, 6 ay uyu” dedi.

“Bizler yılın 6 ayı çalışan, 6 ayı boyunca bizi düşünmeyen bir kurumun çalışanlarıyız.”

Sezonluk ÇAYKUR çalışanı Fatma İslamoğlu ise çalıştıkları 6 ay dışında nasıl geçineceklerini sorarak, “2007 yılında girdim ve aslen Denizliliyim. Rize’ye geldim ve çay uzmanlığı meslek yüksekokulunda çay uzmanlığı okudum. Onlar da çay uzmanlığı okudular.” Tam 17 yıldır 4’üncü ayda başlayıp 6 aya uzattık. “Bizler yılın 6 ayı çalışan, geri kalan 6 ayında bizi düşünmeyen bir kurumun çalışanlarıyız. Benden öncekilere nasıl takım verildiyse, bu takım da bizim hakkımızdır. Bu ülkede yaşamak bizim için sadece 6 ay mı? Geriye kalan 6 ay ne yiyip içeceğiz?” dedi. -RİZE

nurdagiajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara nakliyat
Başa dön tuşu