Ekonomi

CHP’nin parti meclisinde il ve ilçe başkanlarının yaptığı itiraz reddedildi.

CHP Parti Meclisi (PM), Genel Lider Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplandı. CHP Genel Merkezi’nde basına kapalı gerçekleştirilen görüşme yaklaşık 12 saat sürdü.

Başkan Kılıçdaroğlu’nun sunumuyla başlayan toplantıda Muş İl Başkanı İsmail Adanur, Ağrı İl Başkanı Nihat Aslan, Mardin İl Başkanı Mehmet Kılınçaslan, Kayseri İl Başkanı Zeki Özkan ve İstanbul Beykoz İlçe Başkanı Aydındüz’ün itirazları oylandı.

Gizli oylamada, Başbakan’ın üçte iki çoğunluğunun desteğini alamayan dört il ve bir ilçe liderinin itirazları kabul edilmedi. Toplantıda, Başbakanlık üyelerinin yaklaşık yarısının il ve ilçe başkanlarının göreve dönmesi yönünde oy kullandığı belirtildi.

CHP Parti Meclisi’nde Başkan Kılıçdaroğlu’nun da bulunduğu 61 üye bulunuyor.

Türkiye Değişim Partisi CHP’ye katıldı

Toplantıda, Kastamonu İl Teşkilatı ile merkez, İnebolu ve Taşköprü ilçe teşkilatları, Adana Yüreğir İlçe Teşkilatı, Kırklareli Babaeski İlçe Teşkilatı, Sinop Durağan Kaymakamlığı ve Tekirdağ Çerkezköy İlçe Teşkilatının yönetim kurulu sayılarının artırılması talebi kabul edildi.

Türkiye Değişim Partisi’nin CHP’ye katılımının onaylanarak karara bağlandığı toplantıda kongre süreci ve ekonomi politikaları da masaya yatırıldı.

Görüşmede, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve bazı CHP’li milletvekilleri arasında gerçekleştirilen Zoom toplantısı ile seçim sonuçlarının da gündeme geldiği, bazı PM üyeleri arasında bu konulara ilişkin tartışmaların yaşandığı öğrenildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara nakliyat
Başa dön tuşu