Haber

Çin’in Yüksek Teknoloji Merkezi Shenzhen, İrlanda’da Yatırım Teşvik Konferansı Düzenledi

DUBLİN, 24 Kasım (Xinhua) — İrlanda ile Çin’in güneyindeki Shenzhen arasında ekonomik işbirliğini ve karşılıklı yatırımları geliştirmek amacıyla Çarşamba günü Dublin’de bir yatırım teşvik konferansı düzenlendi. Çin’de bir kıyı kenti olan Shenhzen, aynı zamanda yüksek teknoloji merkezi olarak biliniyor.

Çin’in İrlanda Büyükelçiliği Ticari Danışmanı Wang Jiabao, Çin-İrlanda ekonomik ve ticari bağlantısının istikrarlı bir biçimde büyüdüğünü, her iki tarafta yatırımların güzel bir ivmeyi koruduğunu söyledi. Wang, 2022 Shenzhen Global Yatırım Teşvik Konferansı İrlanda oturumunun ikili ekonomik ilgilere yeni bir ivme kazandırmasını bekliyor.

Geçen yıl sonu prestijiyle Shenzhen’de yaklaşık 30 İrlandalı şirketin bulunduğuna dikkat çeken Shenzhen heyetinin Çinli temsilcilerine göre, İrlanda’nın biyo-eczacılık, finansal hizmetler, bilim ve teknoloji alanlarındaki avantajları, Shenzhen’in kararlı bir şekilde üst düzey imalatı geliştirmeye ve üst düzey imalat ile modern hizmet sektörünün entegrasyonunu teşvik etmeye dayanan endüstriyel gelişim stratejisiyle son derece uyumlu.

İrlanda’ya direkt yabancı yatırım çekmekten sorumlu bir devlet kurumu olan IDA Ireland’ın Asya Pasifik Direktörü Paraic Hayes, Xinhua’ya yaptığı açıklamada, şu anda İrlanda’da 3.000’den fazla çalışanı olan 40’tan fazla Çinli şirket bulunduğunu ve bunların İrlanda’nın ekonomik ve toplumsal kalkınmasına katkı sunduğunu söyledi.

Hayes, İrlanda’nın, Çin’den, bilhassa de Shenzhen’den daha fazla yatırım beklediğini vurguladı.

Konferans kapsamındaki bir panelde, İrlandalı iş dünyası temsilcileri Shenzhen’de yatırım konusundaki tecrübeleri ile tavsiyelerini paylaştı ve Shenzhen’in iş ortamından, bilhassa de inovasyon kapasitesinden övgüyle kelam etti.

Çarşamba günü yapılan konferans, Shenzhen mahallî idaresinin dünya genelinde her yıl düzenlediği yatırım teşvik faaliyetlerinin bir kesimiydi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara nakliyat
Başa dön tuşu