Haber

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Büyükelçi Akif Çağatay Kılıç, İsveç’i terörle mücadele taahhütlerini yerine getirmeye çağırdı

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Büyükelçi Akif Çağatay Kılıç, hukukun üstünlüğü iddiasında olan bir ülkenin teröre karşı kararlı ve kararlı tavır alması gerektiğini belirterek, “İsveç makamlarını terörle mücadelede taahhütlerini yerine getirmeye çağırıyoruz. ” terimleri kullandı.

Kılıç, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, terör örgütü PKK/YPG’nin Stockholm’deki destekçilerinin Türkiye Cumhuriyeti’ne ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik provokasyonu şiddet ve nefretle kınadıklarını vurguladı. Kılıç dedi ki:

“İsveç makamlarının bu aşağılık eyleme göz yumma tavrını asla kabul etmiyoruz. Gerçek bir hukuk devletinde terör eylemlerine ve terörü destekleyen faaliyetlere yer yoktur. Hukuk devleti olduğunu iddia eden bir ülke, hukuk devleti iddiasında bulunmalıdır. ve teröre karşı kararlı duruş. İsveç makamları terörle mücadele taahhütlerini yerine getirmelidir. Sizi bunu getirmeye davet ediyoruz.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara nakliyat
Başa dön tuşu