Haber

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kılıçdaroğlu’nun Rusya’ya yönelik iddiasına karşı Putin’in yanında yer aldı: Bunu affetmeyeceğim

Ülke Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, hakkında sosyal medyada yayılan kaset iddiaları nedeniyle Cumhurbaşkanlığı adaylığından çekildi. Seçimler öncesi İnce’nin adaylıktan çekilmesi gündem maddesi olurken, Millet İttifakı Başkan adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu dikkat çekici bir iddiada bulundu.

“SEVGİLİ RUST DOSTLARI, DAVALARIN ARKASINDASINIZ”

İnce ile ilgili paylaşımların arkasında Kılıçdaroğlu var Rusya olduğunu iddia etti. Kılıçdaroğlu, “Değerli Rus Dostları, dün bu ülkede ifşa edilen montajların, kumpasların, Deep Fake içeriklerin ve kasetlerin arkasında sizlersiniz. 15 Mayıs’tan sonra da dostluğumuzun devam etmesini istiyorsanız elinizi Türk devletinin üzerinden çekin. hala işbirliği ve dostluktan yana.” söz konusu.

“Zayıfsın, fakirsin”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kılıçdaroğlu’na sert tepki gösterdi. İstanbul’da düzenlenen Türkiye konulu 3. Türkiye Gençlik Zirvesi’nde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Şimdi Sn. Rusya saldırıyor Kılıçdaroğlu, Biden’e ‘Erdoğan yenilmeli’ rekoru kırdı. Kayıtlarda var. Ama çaresizsin. Biden bunu söylediğinde ‘Biden neden böyle dedi’ demedim.

“SANA TEŞEKKÜR ETMEYECEĞİM”

Artık Putin’e saldırdığında üzgünüm. Çünkü Rusya ile ilişkilerimiz şu anda Amerika ile olan ilişkilerimizin gerisinde değil. Dış ticaret hacmimiz daha yüksek. Ama Kemal Bey, siz devlet yönetiminin ne olduğunu bilmiyorsunuz, anlamıyorsunuz. Dünyanın her yerinde buluşuyoruz, devlet yönetiminin ne olduğunu biliyoruz. Bunları öğreneceksin ama o fırsat sana gelmeyecek. Etrafındakilerin sana bir faydası olmaz. Yanındakilerden biri de daha önce iktisatla ilgilenen bakanımdı.”

“ÜLKELERİN İÇ İŞLERİNE KARIŞMAZIZ”

Öte yandan Rusya, Kılıçdaroğlu’nun iddialarının ardından açıklama yaptı. Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, “Bu açıklamaların ilişkisini bilmiyoruz. Bu tür ifadeleri şiddetle reddediyoruz. Rastgele bir müdahale konuşması olmadığını resmen belirtebiliriz. Cumhurbaşkanlığı Adayı Kılıçdaroğlu’na böyle bir bilgi veren varsa yalancıdır.” Bölgesel ve küresel sıkıntılar karşısında son derece sorumlu, egemen ve düşünceli bir duruş sergiledi. İkili ilişkilere değer veren bir ülke kendi ortağına böyle bir şey yapmaz. Daha önce de belirttiğimiz gibi yabancı ülkelerin seçim sistemlerine ve iç işlerine karışmıyoruz.”

habercanik.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara nakliyat
Başa dön tuşu