Ekonomi

Denizde avlanma yasağına son 6 gün

Balık sezonunun bitmesine 6 gün kaldı. Kocaeli’nde balıkçılar, yasağın başlamasının ardından tezgahlarda yeniden balık satışının yapılacağını söyledi.

1 Eylül’de başlayan av sezonu 15 Nisan’da sona erecek. Bu tarihten itibaren Marmara ve Karadeniz’de profesyonel teknelerle balık avlanamayacak. Trol ve gırgır ağları ile avlanma sona ererken küçük tekneler için herhangi bir kısıtlama yoktur. Kocaeli Balıkhan’da balıkçılar, av sezonu bitse bile balık olacağını belirterek müşterilerini bekliyor. Balık bolluğuna göre fiyatların 15 Nisan’dan sonra değişmesi bekleniyor.

“Av sezonu bitmesine rağmen hala açığız müşterilerimizi bekliyoruz”

Balıkçı Ahmet İslamoğlu, av sezonunun bitmesinin kendilerini etkilemeyeceğini ve balık satışlarının devam edeceğini belirterek, “15 Nisan’da av sezonu bitiyor ama insanlar birden fazla balık olmayacağını düşünüyor. Balık değil. trol ve gırgır tekneleri serbesttir.Küçük tekneler serbesttir.Küçük tekneler küçük ağ atabilir sıkıntı çekerler.Hayır hamsi, istavrit,mezgit,kefal yine gelir ama bolluk olmaz.Sonra konur. üste 10 TL – 20 TL.Örneğin istavritin kilosu 40 TL, adi istavrit 80 TL, hamsi 100 ila 120 TL, mezgit yine 100 ila 120 TL.Doğal olarak fiyat Yazın biraz daha artıyor.2 kasa tutmuş az tutulmuş bir bakarsınız o zaman değerli olur.Çok tutulursa ucuz olur.10 TL – 20 TL civarında bir oynama olur. Yeri gelince istavrit 200 TL Türkiye’ye de sattık balık azalınca satmak zorunda kalıyoruz yani insanlara şunu söylemek istiyorum av sezonu 15 Nisan’da bitse de küçük tekneler bedava . Tekrar açığız, tekrar müşterilerimizi bekleriz. Burada zulüm yok” dedi. – KOCAELİ

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara nakliyat
Başa dön tuşu