Haber

Enkazını kaldırılan Rönesans Konutu’nda oturan üsteğmen ve eşi kayıp: ‘Elimiz kolumuz bağlı’

Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde 6 Şubat günü saat 04.17 sıralarında meydana gelen 7.7 büyüklüğündeki ilk depremin ardından Antakya ilçesinde ‘Cennetten Bir Köşe’ sloganıyla dairelerin satıldığı Rönesans Residence yıkıldı. Hatay’ın Konutun çökmesi sonucu yüzlerce kişi hayatını kaybetti. Rönesans Residence’ta yaşayan 32 yaşındaki Üsteğmen Miraç İlhan ve 30 yaşındaki eşi Esra İlhan’dan depremin ilk gününden beri haber alınamadı. Enkaz kaldırma çalışmasının tamamlandığı binada 9 aylık evli İlhan çiftinin cansız bedenlerine ulaşılamadı.

Esra İlhan’ın Eskişehir’de yaşayan babası Battal Kerzi, depremin meydana gelmesinden bu yana kızından ve eşinden haber alamadıklarını söyledi. Baba, kızı ve eşinin enkazdan yaralı olarak çıkarılmış olabileceğini umduklarını söyledi. 13 Şubat’ta kimlik tespiti için DNA testi yaptırdığını kaydeden Kerzi, şunları söyledi:

“6 Şubat’tan beri kızım ve damadım orada yaşıyor ama depremden bu yana ikisinden de haber alamadık. Bekliyoruz, biz de ne yapacağımızı bilmiyoruz. 7-8 ay oldu yeni evlendiler. Umarım bir yerden çıkarlar. Enkaz gitti, muhtemelen hiçbir şey kalmadı. Ayın 13’ünde DNA testi yaptık, inşallah güzel haberler alırız. Ayakkabıları ve çeyizleri dahil sadece birkaç parça eşya bulundu. Şu an tek umudumuz hastanede olmaları, muhtemelen baygınlar ama bilmiyorum. 20 gün oldu hala kızım yok. Sağlıkçıydı, fizyoterapistti ama atanamadı, eşi de askerdi. Yani cıvıl cıvıldılar. Yeni evlenmişlerdi. Kendisine ölü veya diri olarak ulaşamadık. Kızım korkmuştu, Allah eşinden razı olsun, güvenli bir yere çekildi ve ‘Korkmana gerek yok’ dedi. Allah verdi, Allah aldı. Yapacak bir şeyimiz yok, elimiz kolumuz bağlı. Kızım ve damadımı bulmak için yardım bekliyoruz, inşallah bir yerlerden çıkarlar.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara nakliyat
Başa dön tuşu