Ekonomi

EPDK’dan doğalgaz kararı

EPDK’nın konuya ilişkin kararı Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Buna göre doğal gaz dağıtım şirketi, dağıtım şirketi yetkilileri tarafından onaylanan özet tabloyu takip eden ilk 5 iş günü içerisinde bu güzergah nedeniyle bir önceki ay veya aylarda oluşan sistem kullanım bedellerini ve asıllarını ve bunlara karşılık gelen diğer fiyatları sistem kullanım ücretleri. Milli Eğitim Bakanlığı’na (ETKB) fatura kesecek ve bu masraf ve tutarların bakanlık bütçesinden karşılanmasını talep edecek.

Bakanlıkça düzenlenen fatura talep tarihinden itibaren 10 iş günü içinde dağıtım şirketinin banka hesabına havale edilerek ödeme yapılır.

ETKB’nin dağıtım şirketinden ilave bilgi ve belge talep etmesi halinde, anılan fıkrada belirtilen süre, talep edilen bilgi ve belgelerin tamamlanmasından itibaren işlemeye başlar.

Boru Hatları ve Petrol Taşıma AŞ tarafından doğal gaz dağıtım şirketine ilişkin olarak ETKB’ye bildirilen usul ve esaslara ilişkin aylık mutlak doğal gaz tüketim ölçüsü, dağıtım şirketine yapılan ödemeye ilişkin temel tüketim ölçüsünden düşük ise aradaki fark ortadaki tüketim ölçüleri faturada belirtilen sistem kullanım bedeli ile çarpılır. Fazla ödeme tutarı, ödeme tarihinden itibaren işletilecek gecikme zammı ile birlikte ilgili şirketin sonraki dönem alacaklarından mahsup edilmek üzere dağıtım şirketi tarafından bir sonraki dönem faturasından mahsup edilir.

Anılan fıkrada belirtilen fazla ödemenin uygulama süresinin sonunda gerçekleşmesi durumunda fazla ödeme tutarı, ödeme tarihi itibarıyla işletilecek gecikme zammı ile birlikte dağıtım şirketinden tek seferde tahsil edilir.

Bu yöntemin 10 uncu maddesinin ikinci fıkrasında yer alan “yasal faizi ile” ibaresi ve asılları “ödeme tarihi itibarıyla uygulanacak gecikme faizi ile birlikte” olarak değiştirilmiştir.

Öte yandan, Opet Petrolcülük AŞ’nin depolama lisansı altında bulunan Marmara Akaryakıt Depolama ve Dolum Tesisi’nin depolama tarifelerinde EPDK tarafından değişiklik yapıldı.

Buna göre, Opet Petrolcülük A.Ş.’nin Sultanköy Kasabası Tilkiçatağı mevkii Marmara Ereğli’de faaliyet gösteren Marmara Akaryakıt Depolama ve Dolum Tesisi’nin depolama tarifeleri tadil edilerek onaylandı.

otlukbeli-ajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara nakliyat
Başa dön tuşu