Haber

Erdoğan: IMF başkanına ‘Türkiye’yi ben yöneteceğim’ dedim, yanımızda ‘Bebecan’ vardı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Afyonkarahisar Zafer Meydanı’ndaki mitingde konuştu.

Başbakan iken Davos’ta IMF Lideri ile görüşmesini anlatan Erdoğan, “Şu anda masada başka biri daha vardı. O dönem ekonomiyle ilgileniyordu. Biz ona o görevi verdik değil mi? kim olduğunu anladınız mı yanıbaşımdayım ımf başkanına dedim ki siz adamlarınızı gönderin bu adamlar geliyor bizden taksit alıyorlar mı taksit alıyorlar ama siz türkiyeyi yönetemezsiniz ben yönetirim Türkiye Kimler bizimleydi Bebecan dedi.

Erdoğan’ın konuşmasından satır başları şöyle:

“Türkiye asırlık hayallerine son 21 yılda demokrasi ve kalkınma atılımlarımızla kavuşmuştur. Kardeşlerim şimdi birileri seccade edebiyatı yaptığı gibi emperyalizm edebiyatı yapıyor. Bu edebiyatı kim yapıyor? emperyalistlerin tetikçisi terör örgütleriyle kol kola yürüyen kişi emperyalizmin finansörü londra tefecilerinden aldığı sözlere adeta sevinen kişi kemal bey kaç para aldınız dercesine Londra’dan ve bir şey aldınız mı Kelimenin tam anlamıyla emperyalistlerin truva atı IMF ve adamlarıyla otel odalarında gizlice görüşen kişi kim Bu kişinin kim olduğunu biliyorsunuz değil mi?

TÜRKİYEYİ YÖNETİYORUM: Bu kardeşiniz başbakan olunca Davos’ta IMF’nin lideriyle görüşeceğiz. Şu anda masanın etrafında başka biri daha vardı. O zamanlar ekonomi ile ilgileniyordu. O görevi de ona verdik, kim olduğunu anladınız değil mi? IMF başkanına ve yanıma dedim ki; Adamlarını gönder, bu adamlar geliyor. Bizden taksit alıyor mu? Taksit alırsın ama Türkiye’yi yönetemezsin. Türkiye’yi ben yönetiyorum. Kim bizimleydi Bebecan? Şimdi atıyor, ah zavallı. Ve 2013 yılına kadar IMF ile yürüdük. 2013 yılında tüm ödemeleri bitirdik ve IMF ile yollarımızı ayırdık. AK Parti budur. Bize ne dediler? Bunlar Kemal Bey’in adamları İYİ Parti’nin adamlarıdır. Otellerde buluştular. IMF’den yardım al, borç al, Türkiye ekonomisini düzeltsin dediler. Anlamadık, ne oldu? Yürüdük mü? Bir şey oldu mu? Teşekkürler ve 2013’ten sonra IMF ile hiçbir bağımız yok. Peki o zaman Merkez Bankamızın rezervi ne kadardı? 27,5 milyar dolar. Peki, elhamdülillah, artık üç haneli rakamlara geçtik.

SİYASİ HAYATIMIZ EMPERYALİSTLERLE GÜÇLÜ BİR ŞEKİLDE GEÇTİ: Ey milletim, şahitsiniz ki, bütün siyasi ömrümüz emperyalistler ve onların taşeronları ile çalışmakla geçti. Vesayetin gücünü kırarken emperyalizme meydan okuduk. Suriye ve Irak operasyonlarıyla emperyalistlerin ülkemize karşı oynadıkları oyunu bir kez daha bozduk. 15 Temmuz gecesi Kemal Bey tankların ortasından kaçıp belediye başkanının yanına gittiğinde biz Yeşilköy Havalimanı’nda halkımızla birlikteydik. Milletimizle birlikte emperyalistlerin silahşorlarına karşı sinemizi siper ettik. Milletin kanını emen faiz lobilerine yıllarca izin vermeyerek emperyalistlerin para musluklarını kestik. Ülkemizi bölgemizdeki çatışmalardan uzak tutarak barış için çalışarak emperyalistlerin felaket senaryolarını paçavraya çevirdik. Dış ticarette milli paramızın kullanımını artırarak emperyalistlerin mali sistemini alt üst ettik. Geldiğimizde savunma sanayinde yerlilik oranı nasıldı? Yüzde 20, nereden aldık? Egemenliğimize yüzde 80 göz diken emperyalistleri hüsrana uğrattık.” (HABER MERKEZİ)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Ankara nakliyat
Başa dön tuşu