Haber

Fatih’te ‘Ramazan Hoca’ lakaplı Pişkin’in avukatı: Dosyanın kapatılmaya çalışıldığı yönündeki söylentiler gerçek dışı

Fatih’te ‘Ramazan Hoca’ lakaplı Ramazan Pişkin’in bıçaklanarak öldürülmesiyle ilgili soruşturma sırasında Pişkin ailesinin avukatı açıklama yaparak, “Sosyal medyada dosyanın kapatılmaya çalışıldığı yönündeki açıklamalar gerçek dışıdır. “

Diyarbakır’da ‘Ramazan Hoca’ lakaplı Ramazan Pişkin’in Fatih’te işlettiği çay ocağında bıçaklanarak öldürülmesi olayında yakalanan şüpheli Erkan B., ‘kasten öldürme’ suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi. Pişkin ailesinin avukatı Ebubekir Esat Baş, Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’na gelerek konuyla ilgili açıklama yaptı.

“Sosyal medyada dosyanın kapatılmaya çalışıldığı yönündeki söylentiler gerçek dışıdır.”

Avukat Baş, Ramazan Pişkin’in 31 Ocak 2024’te işlettiği ‘Diyarbakırlı Ramazan Hoca’nın Yeri’ adlı çay ocağında saat 13.40 sıralarında fail tarafından göğsünden bıçaklanarak öldürüldüğünü belirterek, “Sosyal medyada çıkan söylemler Dosyayı kapatmaya çalıştıkları iddiası gerçek dışı.Yine sosyal medyada “Komplo teorileri ve komplo teorilerinin öncelikli olarak Ramazan Pişkin’in aile bireylerine ve sevdiklerine zarar verdiğini, en önemlisi de yanlış ve eksik bilgilerle hareket eden medya unsurlarının olaya zarar verebileceğini belirtiyoruz. Ülkenin huzurunu ve İslam toplumunun kardeşlik hukukunu zedelemektedir” dedi.

“Ramazan Pişkin dosyası üzerinden kirli planlar yapıp konuyu istismar edenler, Müslüman grupları karalamayı ve aralarında huzursuzluk yaratmayı amaçlıyor.”

Açıklamasını sürdüren Avukat Baş, “Ramazan Pişkin belgeleri üzerinden kirli planlar yapıp konuyu istismar edenler, Müslüman grupları karalamayı ve aralarında huzursuzluk yaratmayı amaçlıyor. Failin ağır bir uyuşturucu bağımlısı olduğu ve bu konuyu istismar ettiği biliniyor. Diyarbakır halkının, oradaki toplumun ve Türkiye’deki pek çok grubun bu konuyu tartışma konusu yapmasının, bilgi ve belge olmadan değerlendirmeler yapmasının ya da grupların bu konuyu tartışmasının doğru ya da yanlış olmadığını düşünüyoruz. Bu konuyu istismar edebilecek bir yol. Ramazan Pişkin’in Cuma günü gün boyu evinde taziyelerini sunacağını halkımıza duyuruyoruz.” ifadelerini kullandı. – İSTANBUL

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara nakliyat
Başa dön tuşu