Yaşam

FOX TV Ekranlarının Dikkat Çeken Yapımcısı Adım Farah’ın Karakterlerini Tanıdık

FOX TV ekranlarının en yeni dizisi Adım Farah tüm dikkatleri üzerine çekti. Döneme oldukça iddialı bir giriş yapması beklenen Adım Farah, 1 Mart Çarşamba günü başlıyor. Başrollerini Demet Özdemir ve Engin Akyürek’in paylaştığı yeni yapımın hikayesi kadar oyuncu kadrosu da oldukça başarılı. İzleyiciler yeni dizinin karakterlerini de merak etti.

Gelin Benim Adım Farah dizisinin karakterlerini tanıyalım…

Yapımcılığını O3 Medya’nın üstlendiği Adım Farah dizisi bu akşam (1 Mart Çarşamba) Fox TV ekranlarında başlıyor.

Demet Özdemir ve Engin Akyürek’in başrollerini paylaştığı yeni dizinin kadrosunda Fırat Tanış, Senan Kara, Lale Başar, Oktay Çubuk, Mustafa Avkıran ve Ali Sürmeli de yer alıyor.

Peki, Amerikan böcek draması The Cleandy Lady’den beyazperdeye uyarlanan Benim Adım Farah’ın karakterlerini tanımaya ne dersiniz?

Demet Özdemir – Farah Ersadi

İran’da doğup büyüyen Farah, yaşadığı bir trajedinin ardından İran’dan kaçmak için İstanbul’a gelmek zorunda kalmış, hayatını hep mücadelelerle geçirmek zorunda kalmıştır. Farah, Ahvaz Jundishapur Üniversitesi’nde Tıp okudu. Okuldan derece ile mezun oldu ama bu zorlu hayatta kendi mesleğini yapma imkanı olmadı. Farah, cerrah olmak yerine yıllardır İstanbul’da temizlik işçisi olarak çalışmaktadır. PİY’li Kerimşah adında çok zeki bir oğlu olduktan sonra hayattaki tek amacı oğlu için yaşamak olmuştur. Oğluna hem anne hem de doktor olmayı başarmış bir kadındır. Farah, oğlu ve tedavisi için yapmayacağı tüm zorluklara rağmen ona tek başına bakan pervasız bir annedir.

Engin Akyürek – Tahir Lekesiz

Tahir, anne ve babasının ölümü sonucu çok küçük yaşta öksüz kalmıştır. Bir süreliğine amcasının yanında yaşamasına rağmen tüm zorluklara rağmen onu büyütürken ona eziyet eden amcasının ölümüne sebep olmuş, küçük yaşta eli kana bulanmıştır. Daha sonra Ali Galip ve kendisine bakan Vera’nın yanında çalışmaya başlayarak ailesini tanıdığı Ali Galip’in sağ kolu oldu. Tahir şimdiye kadar Ali Galip’in ondan her istediğini sorgusuz sualsiz yerine getirmiştir. O, düzgün bir hayat seçme şansı olmadan yaşamak zorunda kalmış bir adam. Ta ki Farah ile tanışana kadar.

Fırat Tanış – Mehmet Koşaner

Bu küçük siyahi çocuk çocukluğundan beri kendini bu şansa zorlamıştır. Muhtemelen evlatlık olarak yetiştirildiği için. Mehmet çok küçük yaşta ailesini kaybetmiş ve Orhan Koşaner ve eşi tarafından evlat edinilmiştir. Küçükken tek hayali Orhan’ın babası gibi polis olmak olan Mehmet, artık başarılı bir komiser olmuştur. Çalışkandır, beceriksizdir, kavgacıdır. Ancak bir özelliği var ki, kafasına taktığı şeyi hiç de zararsız bırakmıyor. Ailesine, akrabalarına ve içinde kaybettiği köklerine kızgındır. Doğulu, gerçek kimliğinden gizlice nefret eder. Öteki olduğunu hissetmek ve bu duyguyu ertelemeye çalışmak ona karşı savaş açmak gibidir. Mehmet tam olarak budur.

Ali Sürmeli – Orhan Koşaner

Mehmet’in ve Gönül’ün babası Perihan’ın kocasıdır. 61 yaşında. Emekli bir ilçe emniyet müdürü, emniyet teşkilatının efsanelerinden biridir. Güçlü, karizmatik bir adam, emekli olmasına rağmen hala Emniyet tarafından saygıyla karşılanıyor, sözleri dikkate alınıyor, örnek bir kişilik.

Mustafa Avkıran – Ali Galip Akıncı

60 yaşında. Ailenin en büyüğü. Vera’nın eşi Kaan’ın babasıdır. Dünyanın en değerli insanı. O bir iş adamı görünümlü suçlu makinesi. Yeraltı çetesinin başı. Takma adı “AGA”dır. Ali Galip çok katı, vicdansız bir adamdır. Oğlunu çok seviyor ve şımartıyor. Oğlu üzerinde Vera’dan çok daha büyük bir etkiye sahiptir.

Senan Kara – Vera Akıncı

57 yaşında. Gerçek adı Vera Petrovsky’dir. Ali Galip Akıncı’nın eşi, Kaan Akıncı’nın annesi. Çok bakımlı, alımlı bir hanımefendi. Kocasının aksine terbiyeli, vicdanlı bir insandır. Ali Galip’in nasıl biri olduğunun farkındadır ve onu hiçbir zaman kendini sevdiği gibi sevmemiştir. En büyük amacı oğlunu kocasının kirli dünyasından uzak tutmaktır.

Lale Başar – Perihan Koşaner

Gönül’ün annesi Orhan’ın karısıdır. Farah’ın komşusudur. Evin yanında hanımların buluşma noktası olan kuaför salonunun sahibidir. Mahallede olup biten her şeyden haberdardır. Farah’ı ve göçmenleri genel olarak sevmez. Farah’ın başlarını belaya sokacağına ve mahallelerine bela getireceğine inanmaktadır. Bu yüzden gözü hep Farah’ın üzerindedir. Genel olarak sinirli ve hayatla baş etmesi zor bir insandır.

Oktay Çubuk – Kaan Akıncı

Galip ve Vera’nın ilk ve tek çocuğudur. Kaan 20’li yaşlarına geldiğinde İstanbul gece hayatında ‘zorunlu’ saygı duyulan, kadınların paylaşamadığı şımarık bir figür haline gelir. Ondan faydalanmak için konumlanmış onlarca sahte arkadaş, korktuğu için selam veren onlarca insan var. Kendini küçük çaplı bir Ali Galip ilan etti. Tüm bunların altında babasının ilgisini çekmesi ve ona görünür olması yatmaktadır. Kaan’da ise babasının ektiği berbatlıktan çok Vera’dan gelen bir yetkinlik vardır. Kaan’ın iç dünyasında yalnız ve güçsüz bir çocuk vardır.

Derya Pınar Ak – Gönül Koşaner

24 yaşında çok hoş, dışa dönük, neşeli, kıpır kıpır bir genç kız. Perihan ve Orhan’ın kızıdır. Mehmet’in üvey kardeşidir. Farah ile bire bir apartman dairesinde yaşıyor. Farah’ın tek güvendiği arkadaşı, tek desteğidir. Kalp doğal olarak komiktir. O biraz telaşlı, biraz beceriksiz, biraz güvensiz. Gönül’ün karakterini şekillendiren en değerli kişi annesidir. Gönül, yıllarca annesinin baskın ve sert karakterinin gölgesinde büyümüştür. Gönül şu anda özel bir hastanenin hasta bağları bölümünde çalışmaktadır. İnsanlara yardım etmeyi sevdiği için, en çok yardım edebileceği yer odur. İnsanları dinler, dertlerini dinler ve çözmeye çalışır.

Rastin Paknahad – Kerimshah

Farah’ın tek oğludur. İri gözlü naif bir çocuk… Kerimşah, doğuştan ‘Balon çocuk’ olarak bilinen PİY’li bir çocuktur. Evinde, steril bir odada yaşıyor. Küçük yaşına ve hastalığına rağmen anlayışlı ve olgun bir çocuktur. Farah, oğlunu yaşatmak için her adımı dikkatle atmaktadır. Hastalığını bizzat takip eder. Farah, Kerimşah’ın doktoru ve annesidir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara nakliyat
Başa dön tuşu