Haber

Fransa Ligue 1 2023-2024 Sezonu Başlıyor

Fransa 1. Futbol Ligi’nde (Ligue 1) 2023-2024 sezonu yarın oynanacak Nice-Lille maçıyla başlayacak.

Avrupa futbolunun en büyük 5 ülkesinden biri olarak kabul edilen Fransa’da Kaç ile Lille arasında dönemin açılış maçı saat 22.00’de Allianz Riviera Stadı’nda oynanacak.

Son şampiyon Paris Saint-Germain (PSG), 12 Ağustos Cumartesi günü taraftarları önünde ilk maçını oynayacak. Paris grubu, saat 22.00’de Parc des Princes’te Lorient’i konuk edecek.

PSG yine şampiyonluk için en büyük rakip

PSG, son 11 yılda 9 galibiyet aldığı Ligue 1’de güçlü kadrosuyla şampiyonanın en büyük favorisi olarak öne çıkıyor.

Geçen sezon aldığı galibiyetle Ligue 1’de en fazla şampiyona sahip (11) takım unvanını elde eden PSG, yeni sezonda da hegemonyasını sürdürmeyi hedefliyor.

Arjantinli yıldız Lionel Messi’nin ABD’li grup Inter Miami’ye transferinin ardından Fransız Kylian Mbappe, Brezilyalı Neymar ve İtalyan Marco Verratti’nin ayrılmasıyla da gündeme gelen PSG, bu gelişmelere rağmen değerli transferlerle kadrosunu güçlendirdi. İspanyol Luis Enrique’yi teknik direktörlüğe getiren Capital ekibine Uruguaylı Manuel Ugarte, Fransız Lucas Hernandez, Slovak Milan Skriniar, İspanyol Marco Asensio, Güney Koreli Lee Kang-in ve Portekizli Gonçalo Ramos katıldı.

Geçen sezon PSG’nin bir puan gerisinde kalan Lens, bonservisleri yüksek takımdan Belçika’dan Lois Openda ve Fildişi Sahili’nden Seko Fofana olmak üzere iki değerli koz gönderdi. Kadronun önemli kısımlarını kaybeden Lens’in bu sezonki şampiyonluk yarışında PSG’ye meydan okuyup geçemeyeceği merak konusu olacak.

Cengiz Ünder’in forma giydiği Olimpik Marsilya ve kadrosunda Yusuf Yazıcı’nın da yer aldığı Lille’in yanı sıra Rennes, Monaco, Olimpik Lyon ve Many, PSG ile şampiyonluk yarışında rekabet etmeye çalışacak.

ilk hafta programı

Yarın:

22.00 Nice-Lille

12 Ağustos Cumartesi:

18.00 Olimpik Marsilya-Reims

22.00 PSG-Lorient

13 Ağustos Pazar:

14.00 Brest-Lens

16.00 Clermont-Monako

16.00 Montpellier-Le Havre

16.00 Nantes-Toulouse

18.05 Rennes-Metz

21.45 Strazburg-Olimpik Lyon

eynesil-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara nakliyat
Başa dön tuşu