Haber

Fransa’da aşırı sağcı siyasetçi Zemmour’a ‘ırkçı hakaret’ten hapis cezası

Fransız basınında yer alan haberlere göre, Paris Asliye Ceza Mahkemesi, bir televizyon programında gazeteci Hapsatou Sy’ye “Adın Fransa’ya hakarettir” dediği için aşırı sağcı siyasetçi Eric Zemmour’u “ırkçı hakaret” suçundan 4 bin avro para cezasına çarptırdı. Eylül 2018’de. .

Mahkeme ayrıca Zemmour’a Sy 3.000 avro tazminat ödemesine karar verdi. Zemmour’un avukatı karara itiraz edeceklerini söyledi. Programın yayınlanmayan bir bölümünde Zemmour, Sy’ye adının Corinne olması gerektiğini söylemiş ve Sy’nin “Açıklamalarınız Fransa’ya hakarettir” yanıtı üzerine “Adınız Fransa’ya hakarettir” demiştir.

Gazeteci Sy, stüdyoda başka birinin kaydettiği bu diyaloğu sosyal medya hesabında paylaşarak Zemmour hakkında suç duyurusunda bulundu. 4 Kasım 2022’de görülen ve Zemmour’un katılmadığı davanın duruşmasında savcılık 20 bin euro para cezası istedi.

İslam karşıtı ve göçmen fikirleriyle tanınan Zemmour, geçen yıl Yeniden Fetih Partisi’ni kurmuş ve Nisan ayında yapılan cumhurbaşkanlığı seçimlerine ilk turda yüzde 7’ye yakın oy alarak katılmıştı.

haber-imranli.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara nakliyat
Başa dön tuşu