Haber

Güney Afrika’da 543 işçi yeraltında rehin tutuluyor

JOHANNESBURG, 25 Ekim (Xinhua) — Güney Afrika’nın Johannesburg kentinin doğusunda bulunan Gold One Madeninde çalışan toplam 543 personel, Pazar gününden bu yana yeraltında rehin tutuluyor.

Güney Afrika Ulusal Madencilik Personeli Birliği Daimi Bölge Sekreteri Mlulameli Mweli, Salı günü Xinhua’ya telefonla yaptığı açıklamada, Pazar gecesi altın madenine giden madencilerin bazı silahlı gruplar tarafından ayrılmalarının engellendiğini söyledi. Yetkili, “Bazıları şeker hastası, düzenli olarak almaları gereken çeşitli ilaçlar var ve Pazar gecesinden bu yana hiçbir şey yemediler” dedi.

Sendika Sözcüsü Livhuwani Mammburu, “Şu anda sizinle madencilerimizin iradeleri dışında tutulduğu Altın Bir Madeni’nden konuşuyorum. Yer üstüne çıkmalarını engelleyen holiganların saldırısı sonucu dokuz sendika üyesi yaralandı.”

Sendikanın ülkenin kolluk kuvvetlerine olaya müdahale etmesi ve silahlı grupları tutuklamak için yer altına inmesi çağrısında bulunduğunu belirten Mammburu, madencilerin rakip bir sendika olan Maden Personeli ve İnşaat Sendikaları Birliği tarafından rehin tutulduğunu ifade etti. madencilik şirketi tarafından tanınmaktadır.

Gold One Mine yazılı açıklama yaparak, sorunun çözümü için Maden Kaynakları ve Enerji Bakanlığı ve polisle temas halinde olduklarını belirtti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara nakliyat
Başa dön tuşu