Haber

Güngören’de kentsel dönüşümde bina yıkımı bitişikteki binada hasara yol açtı.

GÜNGÖREN’de kentsel dönüşümün başladığı binanın yıkımı sırasında yan binada hasar meydana geldi. Yıkılan binanın sütunları yan apartmandaki bir apartmanın camlarını kırdı. Dairenin duvarları da hasar gördü. İddiaya göre, yıkım sırasında dairenin hasar görmesine tepki gösterenler, kazıcı operatöre saldırdı. Kavga anları cep telefonu kamerasına yansıdı.

Olay, dün akşam saatlerinde Güngören Sanayi Mahallesi’nde meydana geldi. Teze göre kentsel dönüşüm kapsamında yıkılmasına karar verilen binada çalışma başlatıldı. Kürek operatörünün çalışması sırasında binanın bitişiğindeki daire yıkıldı. İşletmecinin dikkatsizliğinden meydana geldiği öne sürülen olayda, yıkılan binanın kolonları yan binadaki apartmanın camlarını kırarken; duvarlarına zarar verdi.

“KORKU SES OLURSA AŞAĞIDA BIRAKTIK”

Evi hasar gören konutun sahibi Ali Osman, “Gördüğünüz gibi usta yapıyor. Zararımızı karşılıyorlar. Burası iş yeriydi. Çalışıyorlardı. Kentsel dönüşüme gitti: Korktuk.” , gürültü gelince koşmak zorunda kaldık. Duvar yıkılınca korktuk. Usta geldi ilgilenmeye. Dediğimiz gibi gönülde bir şey yok.” dedi. Hasar gören dairenin duvarları sıvanarak restore edildi. Kentsel dönüşüm için çalışan firma, hasar gören dairenin masraflarını karşılama sözü verdi.

“İNŞAAT BRONZLARINI YIKIP GİRDİK, BİR ARKADAŞ TAŞ ATTI”

Olayın ardından çıkan tartışmaya göre, bazı bina sakinleri kepçe operatörüne inşaat alanını çevreleyen alüminyum tenteleri kırarak tepki gösterdi. Kısa sürede isyana dönüşen arbedede kepçe operatörüne taş atıldı. Kova operatörü kolundan yaralandı. Görgü tanığı İbrahim Ayhan, “Burada iş vardı. Saat 6 gibi bu tarafı yıkıyorlardı. Bir kısmı yıkıldı, bir kısmı kaldı. Eve sıfır olduğu için. Arkadaşlar bu tarafı yıkarken sanırım camlar kırıldı duvarlar hasar gördü bu tarafta oturanlar gelirken ekiplere ‘dur’ dediler. Ayırmaya çalıştılar. Kavga edeceklerdi. Halk araya girdi. Taşı atan adam kaçtı, gruplar şikayetçi oldu. Polisin gelmesiyle olay kapandı.” söz konusu.

avcilarajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara nakliyat
Başa dön tuşu