Haber

Hakim ve Savcı Yardımcısı Sistemi Değişiyor

HAKİM VE SAVCI YARDIMCILIĞI SİSTEMİ

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Cihanbeyli Adalet Sarayı’nın açılışının ardından Konya kent merkezine geldi. Cuma namazını burada Alaaddin Camisi’nde kılan Bakan Tunç, Konya Büyükşehir Belediyesi ziyaretinin ardından İş Yurtları Hakimlik Evi’nin açılış törenine katıldı.

Bakanlığın yaptığı yatırım ve projeleri anlatan Bakan Tunç, hayata geçirilecek yeni hakim ve savcı yardımcılığı sistemine değindi. Bakan Tunç şunları söyledi:

“23-24 Aralık’ta bin hakim ve savcı yardımcısı sınavı olacak. 2024 yılı itibarıyla artık hakim ve savcı yardımcısı sistemine geçeceğiz. Daha önce mevcut uygulama şu şekildeydi; 2 yıllık staj sonunda; Kardeşlerimiz hakim ve savcılığa kabul edildiler ve kürsüye çıktılar, hukuk fakültesini bitirdikten sonra, hukuk fakültesini bitirdikten sonra ilk olarak hukuk mesleklerine giriş sınavına girecek, onu geçtikten sonra sınava girecek. Hakim veya savcı yardımcısı olur. Hakim ayrıca Adalet Akademisi’nde bir yıl savcı yardımcısı olarak görev yapar. Oradaki sınavları başarıyla tamamlar. Sonraki 2 yıl içinde tecrübeli hakim olmak için sınava girecek. Staj yapacağız, savcılarımızın yanında asistanlık yapacağız. Aslında bu bir staj değil, artık staj değil; “İnşallah hakim ve savcı aday adaylarının 2 yıl yerine 3 yıl süreceği yeni bir sisteme geçiyoruz. Yıllarca süren eğitim, sınavlar ve usta-çırak bağlantısında daha güçlü donanımlar kazanılıyor.”

?

haberkeles.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara nakliyat
Başa dön tuşu