Haber

Hatay’da sanatçı Erdal Erzincan: İnsanlar manevi olarak enkaz altında…

Anıl Mert Özsoy – Burak Karaman

HATAY – Maraş merkezli sarsıntılardan en çok etkilenen kentlerin başında gelen Hatay’ın Samandağ ilçesi, yıkımın ardından su ve çadır temininde yaşanan güçlükler ve eksikliklerle gündeme geldi. Bölgeyi ziyaret eden isimlerden sanatçı Erdal Erzincan, depremin ilk günlerinde televizyon ekranlarına yansıyanlarla karşılaştığı görüntü arasında çok büyük fark olduğunu söyledi.

“Deprem bölgesine geldiğinizde acıyı hissediyorsunuz” diyen Erzincan, depremzedelerin yaşadıkları zorluklara dikkat çekerek, şunları kaydetti:

“Deprem bölgesinde hiçbir şey çözülmedi. Maddi ihtiyaçlar belli ama manevi olarak darmadağın olan insanları da görüyoruz. Bu anlamda sanatçılara ve aydınlara çok iş düştüğünü görüyorum. Sürekli olmalıyız. deprem bölgesinde bulunun ve onlara hatırlatın. İnsanların manevi şifaya ihtiyacı var, bu anlamda bize ihtiyaç olduğunu düşünüyorum.”

‘ÇÖZÜMÜNÜ BU KONUDA GÖRMELİYİZ’

Deprem bölgesindeki Alevi köylerini ziyaret edeceğini belirten Erzincan, önümüzdeki günlerde bağlama kursu vereceğini söyledi. Erzincan, “Sınavdan geçiyoruz ve iyi not almak için vicdanımızı dinlemeliyiz. Her şey bulaşıcıdır, mesele kötü değil, iyi, güzel ve doğru. beladan kork. Derdin dermanı görebilmeliyiz.”

Erzincan son olarak sanat dünyasına seslenerek, “Etkisi çok olan sanatçılara ve aydınlara çok iş düşüyor” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara nakliyat
Başa dön tuşu