Haber

HKP Genel Başkanı Efe’ye 32 yıl hapis

CİMER hakkında “Vatan Satıcısı, Yezid Dindar ve Amerikan Piyonu” başlıklı yazısıyla yargılanan HKP Genel Başkanı Nurullah Efe, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hakaretten 1 yıl 9 ay 26 gün hapis cezasına çarptırıldı.

İstanbul Anadolu 12. Asliye Ceza Mahkemesi’nde 10 Haziran 2022’de görülen duruşmada mahkeme, HKP lideri Nurullah Efe ve avukatı Ayça Okur’un savunmaları nedeniyle “cumhurbaşkanına hakaret” suçundan suç duyurusunda bulunulmasına karar verdi. İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, Efe ve avukatı Okur hakkında soruşturma başlattı.

‘HUKUK UZAK…’

Konuyla ilgili açıklama yapan Nurullah Efe’nin avukatı Ayça Okur, şunları söyledi:

“Bugün size bir hukuk manyağından bahsedeceğim. AKP’liler, Halk Kurtuluş Partisi Genel Başkanı Nurullah Efe’yi siyaseten susturmak için ikinci kez soruşturma başlattı. 6 yaşındaki bir çocuğun avukatının görevini yerine getirerek tarikat müritiyle evlenmesi nedeniyle açılan davada yeterli görülmeyen duruşmada, tarikat mensuplarının adliye önünde davayı protesto etmesine izin verildi. , genelkurmay başkanı adliye önünde açıklama yapmasına izin vermezken, her sözüne, her açıklamasına dava açan şahsımız hakkında soruşturma başlatıldı. başladı.

HKP Genel Lideri Nurullah Efe hakkında başlatılan son soruşturma, İstanbul Anadolu 12. Asliye Ceza Mahkemesi’nde 10.06.2022 tarihinde mahkemenin savunmasına yaptığı kabahat açıklaması sonucunda açıldı. O duruşmadaki sözlerinden dolayı davanın şu anda 2 numaralı belgede derdest olduğu ortaya çıktı. İstanbul Anadolu 58. Asliye Ceza Mahkemesi’nin 2023/341 E.

‘SAVUNMA BAĞIŞIKLIĞI CAHİL OLDU’

Anadolu 12. Asliye Ceza Mahkemesi hakimi bununla yetinmedi. Anayasa’nın 36. maddesi ve TCK’nın 128. maddesindeki düzenlemeye aykırı olarak, savunma dokunulmazlığını hiçe sayarak yaptığım savunmamdan dolayı da hakkımızda suç duyurusunda bulundu. Soruşturma açıldı.

Ancak tüm bunlar 32 yıl 8 ay ile 11 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırılan Nurullah Efe için geçerli değil. Bunun ülkenin en vatansever ve popüler partisi olan HKP’ye faydası olmayacak. Devrimci nefesini her zaman AKP’lilerin ve liderinin boynundan alan Halkın Avukatlarımıza da faydası olmayacaktır.

Genel Önderimiz Nurullah Efe, gerçek bir insan, gerçek bir devrimci olduğunu her olayda, her soruşturma ve yargılamada korkusuzca ve yiğitçe tüm hayatını insanlığın kurtuluş davasına adadığını göstermektedir. Sonunda gerçek insanlar kazanacak, emeğimiz tarihin büyük sayfalarında yerini alacaktır.

Ne oldu?

HKP Genel Lideri Nurullah Efe, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a hakaretten 11 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırıldı. Aynı zamanda Erdoğan’a hakaret iddiasıyla Efe hakkında açılan diğer davalarda da toplam 32 yıl 8 ay hapis cezası isteniyor.

haber-kibriscik.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara nakliyat
Başa dön tuşu