Haber

İkizköylü Nejla Işık, kesilen ağaca sarılıp ağladı: ‘4 yıldır seni korudum, çocuklarıma kalacak dedim’

Akbelen Ormanı’na maden sahasının açılmasına karşı direnen köylüler ağaçların kesildiği alana girmeye çalışırken, jandarma biber gazı sıktı. İkizköylü Nejla Işık, kesilen çam ağacına sarılarak gözyaşlarını tutamadı. “4 yıldır sizi korudum, çocuklarıma kalacak dedim, bizim suçumuz ne? Bu kesintiye bir son verin lütfen” dedi.

ANKA Haber Ajansı’nın haberine göre Muğla’nın Milas ilçesine bağlı İkizköy’deki kömür madeni sahasının genişletilmesi çalışmalarına karşı halkın 2 yıldır sürdürdüğü doğa nöbeti sürüyor.

Siyasi partilerden milletvekilleri ve doğa savunucuları da ağaç kesimine karşı bölgeye gitti. Jandarma ağaçların kesildiği alana girmek isteyen köylülerin üzerine biber gazı sıktı. Bazı kişiler nefes almakta zorlanırken eylemciler jandarmaya tepki gösterdi.

İkizköylü Nejla Işık, kesilen çam ağacına sarılarak gözyaşlarını tutamadı. Ağaç kısmının oturduğu evin yakınına kadar taşındığı Nejla Işık, sarıldığı ağaca, “4 yıldır seni korudum, çocuklarıma kalacak dedim. Suçumuz neydi?” dedi.

Biber gazından etkilenen Işık, “Ben bir şey istemiyorum. Benim için bir şey yapacaksan bu bölümü bırak, ne olacak?” (HABER MERKEZİ)

haber-burhaniye.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara nakliyat
Başa dön tuşu