Haber

Isparta’da 150 dönüm buğday tarlası ve 1 hektar ormanlık alan kül oldu

Isparta’da 150 dönüm buğday tarlası ve 1 hektar ormanlık alan kül oldu

ISPARTA – Isparta’nın Gönen ilçesinde bir tarlada çıkan buğday yangını hızla büyüyerek ormanlık alana sıçradı. Yangında 150 dekar buğday tarlası kül olurken, 1 dekar ormanlık alan kül oldu.

Isparta’nın Gönen ilçesine bağlı Gümüşgün köyündeki buğday tarlasında henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. Çevredeki vatandaşların ihbarı üzerine 112 Acil Çağrı Merkezi’ne Isparta Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri ve çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. Rüzgarın da etkisiyle kısa sürede yayılan alevler, tarlaya yakın ormanlık alana sıçradı. Karadan 2 uçak, 2 helikopter, 10 itfaiye aracı, 2 su ikmal aracı, 10 fıskiye ve 110 itfaiyenin müdahale ettiği yangın, uzun süren çalışmalar sonucunda kontrol altına alındı. Yangında 150 dekar buğday tarlası kül olurken, 1 dekar ormanlık alan kül oldu.

Yangın bölgesinde yetkililerden bilgi alıp incelemelerde bulunan Isparta Valisi Aydın Baruş, yangının başlamasının ardından Orman Bölge Müdürlüğü ekiplerinin hızla müdahale ettiğini belirterek, “Şu anda çok olumsuz kurallar altındayız, bir çıkmazdayız. riskli durum.Hava nemi yüzde 13 civarında, rüzgar 7 kilometre civarında.Vatandaşlarımız için çok riskli bir hava durumu.Vatandaşlarımız için yaklaşık 150 dekar buğday tarlası heba oldu.Şu an sebebini bilmiyoruz. ancak büyük ihtimalle insan kaynaklı bir kusur olduğunu tahmin ediyoruz çünkü bu tür hava kurallarındaki en ufak bir ihmal bile vahim sonuçlara yol açabiliyor.Tarlanın arkasındaki ormana atladı.Hızlı müdahale sonucunda ormanda fazla bir hasar olmadı. Yaklaşık 1 hektar arazi zarar gördü.Havadan ve karadan her türlü müdahale başlatıldı.Orman bölge müdürlüğünden 2 uçak ve 1 yangın söndürme helikopteri geldi.Kara Havacılıktan 1 yangın söndürme helikopterini devreye soktuk. Yangına 10 adet belediye itfaiye aracı, 2 adet su temin aracı, 10 adet su fıskiyesi ve yaklaşık 110 işçi ile aktif olarak müdahale edildi. Büyük uğraşlar sonucunda yangın ormanlık alanda ilerlemeden durduruldu. Hem havadan hem de karadan soğutma çalışmaları devam ediyor” dedi.

Vali Baruş, sıcak ve rüzgarın etkili olduğu hava koşullarında vatandaşları dışarıda rastgele ateş yakmamaları konusunda uyardı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara nakliyat
Başa dön tuşu