Haber

İzConversion atık toplama araç filosu büyüyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi şirketi İzDoğa tarafından başlatılan İzDönüşüm projesinde çalışmalar hızla devam ediyor. İzDoğa, proje kapsamında 10 adet çöp kamyonu ve 10 adet elektrikli motosikletten oluşan araç filosuna yatırım yaptı. İzDönüşüm kapsamında daha önce hizmete giren araçlarla birlikte toplam 12 adet çöp kamyonu ve 22 adet motosiklet hizmet veriyor.

Doğayla iç içe bir İzmir’i inşa etmek hedefiyle çalışmalarını sürdüren İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Atıkların toplanmasını kolaylaştırmak için alınan araçlar ilk olarak çöp kutularının bulunduğu Karşıyaka, Karabağlar, Buca, Narlıdere ve Bornova’da başladı. dağıtıldı. İzDönüşüm projesini kısa sürede atık toplama kutuları ve araç sayılarını artırarak İzmir genelinde yaygınlaştırmayı hedefliyoruz” dedi.

Atık toplama araçları hizmet vermeye başladı
İzDönüşüm projesi kapsamında, ambalaj atıklarının toplanmasını kolaylaştırmak ve hızlandırmak amacıyla 13 adet hidrolik sıkıştırmalı 13 metreküp kapasiteli yeni kamyon ve 10 adet elektrikli motosiklet satın alınmıştır.

İzDönüşüm atık toplama araçları ile konutlar, kamu kurumları, hastaneler, marketler gibi birçok farklı alandan ambalaj atıkları toplanmaktadır. Büyük hacimli hidrolik sıkıştırma kamyonları ile yolculuk sayısı azaltılır ve daha fazla ambalaj atığının çöpe gitmesi önlenir.
Elektrikli motosikletler ise hidrolik sıkıştırmalı kamyonların giremediği dar sokaklara ulaşım sağlıyor ve konutlardan hızlı bir şekilde atık toplama işlemi gerçekleştiriliyor. Tek şarjla 50 kilometre yol kat edebilen elektrikli motosikletler ile ambalaj atıkları sıfır noktasında toplanarak geri dönüşüme gönderiliyor.

Atıklar geri dönüştürülüyor
İzmir’in farklı ilçelerinden İzDönüşüm ekipleri tarafından kaynağından toplanan atıklar, proje için satın alınan Konak’ta bulunan ambalaj atığı ayrıştırma tesisine naklediliyor. Ayrılan atıklar geri dönüşüm halkasına dahil edilecektir.

Ambalaj atıklarının toplanıp kaynağından ayrıştırılmasını amaçlayan proje ile İzmir’in döngüsel ekonomisinin yaygınlaştırılması amaçlanıyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi şirketi İzDoğa, Kasım-Aralık 2022’de İzDönüşüm tesisinden açık arttırmayla yapılan atık kağıt satışından yaklaşık 800 bin TL gelir elde etti.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara nakliyat
Başa dön tuşu