Haber

İzmir Metro ve Tramvay İşçilerinin Maaşları Açıklandı

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Türkiye Demiryolu Personeli Sendikası üyesi metro ve tramvay işçilerinin 2 günlük grevinin ardından imzalanan Toplu İş Sözleşmesi’nde (TİS) kabul edilen fiyatları açıkladı.

Soyer, yaptığı açıklamada, tarafların karşılıklı fedakarlıklarıyla fiyat politikasında dengeyi koruyacak şekilde anlaşmaya varıldığını belirtti.

Tunç Soyer şunları söyledi:

“Demiryol-İş Sendikası ile yürüttüğümüz TİS görüşmelerinde teklifimizde yer alan en düşük 22 bin 105, en yüksek 25 bin 9 lira olan günlük ücreti sendika kabul etti. Belediyemiz de ortalama yüzde 7’ye razı oldu. diğer sosyal hakların artırılması Böylece grevin sona erdirilmesi konusunda mutabakata varıldı Belediyenin tüm çalışanları için uyguladığı ücret politikasındaki denge korundu ve her iki tarafın da yaptığı fedakarlıklar ile uzlaşma noktası bulundu.

Sosyal Demokrat Kamu Patronları Sendikası ile Türkiye Demiryolları Personel Sendikası arasında 625 çalışanın yer aldığı İzmir Metro AŞ adına yetkilendirilen TİS görüşmelerinin greve gitmesinin ardından metro ve tramvay işçileri 31 Temmuz’da greve gitti. , grev dün gece varılan uzlaşmayla sona erdi.

sulusaray-haber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara nakliyat
Başa dön tuşu