Sağlık

Kişniş otu nerede bulunur ve nasıl tüketilir? Taze kişniş otunun mucizevi faydaları!

Kolaylıkla bulabileceğiniz kişniş insan sağlığına oldukça katkı sağlar. bu bitki m Zambak familyasındandır . İnsanlar sağlıklı kalmaya çalışırken doğal yollardan şifa arıyor ve çeşitli şifalı otların mucizevi faydalarına tanık oluyorlar.

Görünümü maydanoza benzeyen bu bitkinin nasıl tüketileceği, kişniş çayının ne amaçla kullanıldığı merak konusu. İşte “Kişniş hangi hastalıklara iyi gelir, kişniş otunun faydaları nelerdir?” sorularının yanıtları.

KİŞİNÇ NEDİR?

Bitkinin boyu yaklaşık 20 ila 60 santimetre arasında değişmektedir. Kişniş otu; Birçok kişi tarafından çoğunlukla baharat olarak tüketilmektedir. Akdeniz iklimine uygun olarak yetişebilen kişniş otu Asya ve Afrika’da da kendisini göstermektedir. Özellikle baharat formunda yemeklere aromatik bir tat vermesiyle tanınır. İnsan sağlığına birçok faydası bulunan kişniş otu, düzenli tüketildiğinde kanser başta olmak üzere birçok hastalığa karşı zırh görevi görüyor.

KİŞİNİN FAYDALARI NELERDİR?

Vücuda zarar veren metallerin arındırılmasında faydalıdır.

Kişniş ağır metallerin vücuttan atılmasına yardımcı olur. Pek çok insan farkında olmadan ağır metallere maruz kalıyor. Zamanla bu metaller vücutta birikerek sağlığımızı tehlikeye atar. Bu noktada kişniş tüketmek metallerden kurtulmamıza yardımcı olacaktır.

Kişniş ruh sağlığını koruyor

İçerdiği bileşenler sayesinde sinirleri rahatlatır ve doğal bir sakinleştirici görevi görür. Böylece uyku kalitesini artırmak ve paniği dengelemek için kullanılabilir.

Kalp sağlığını iyileştirir

İdrar söktürücü etkisi olan kişniş vücutta biriken sodyumu atarak kan basıncını düşürür. Antioksidanlar ve lif içeren kişniş, kalp hastalıkları riskini azaltır ve kolesterol seviyelerini dengeler.

Kemik, cilt ve göz sağlığını destekler

Kişniş çeşitli vitaminler, fosfor, beta-karoten ve antioksidanlar içerir. Böylece cilt, kemik ve göz sağlığına olumlu etkileri bulunmaktadır. Cilt ve mukozaları destekleyerek yaşlılıkla birlikte ortaya çıkan göz bozukluklarına karşı etkilidir. Kişnişte bulunan linoleik asit cildin bariyerini güçlendirir ve cilde hoş katkılar sağlar. Ciltteki iltihabı azaltır ve pürüzsüz hale getirir.

KİŞİNİN ZARARLARI

Kişniş otunun zararlı etkileri oldukça azdır. Kişniş otu; Her gıdada olduğu gibi alerjisi olan kişilerde cilt alerjisine neden olabilir. Ayrıca hamile kadınların kullanmaması tavsiye edilir. Çok nadir de olsa ciltte yarattığı hassasiyet nedeniyle güneş yanığı riskini arttırabilmektedir.

KİŞİNO OTU NASIL KULLANILIR?

  • Kişniş tohumlarının en yaygın kullanımı çaydır.

  • Ayrıca kaynatıldıktan sonra yoğurda eklenerek de tüketilebilir.

  • Kahvaltıda omlete eklenebilir veya balla karıştırılıp tüketilebilir.

  • Kaynatıldıktan sonra yemek ve hamur işlerine eklenebilir.

  • Turşulara tatlandırıcı olarak eklenebilir.

  • Öğütülmüş tohumlar tüm yıl boyunca güvenle tüketilebilir.

KORİDOR ÇAYI NASIL YAPILIR?

  • Yapmanız gereken ilk şey bir çay kaşığı kişniş tohumunu yavaşça ezmek.

  • Öte yandan bir bardak içme suyunu da kaynatmanız gerekiyor.

  • Su kaynamaya başlayınca ocağı kapatın ve ezilmiş kişniş tohumlarını suya ekleyin.

  • Çayın demlenmesi için 10 dakika bekleyin.

  • Demleme süresi sonunda çayınız hazırdır ve afiyetle tüketebilirsiniz.

sarizajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara nakliyat
Başa dön tuşu