Ekonomi

KKM girişi 53 haftanın zirvesinde

Döviz korumalı mevduatlarda görülen ivmelenme devam ediyor.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) verilerine göre, kur korumalı mevduat 7 Nisan haftasında yeni rekor kırdı.

Para Birimi Korumalı Mevduata girişler 53 haftada zirve yaptı. BDDK verilerine göre, 7 Nisan haftasında Döviz Korumalı Mevduat yüzde 4,45 arttı.

Net giriş 75,8 milyar lira ile 53 haftanın en yüksek seviyesine ulaşırken, toplam mevduat 1,78 trilyon lira olarak kaydedildi.

KKM’de iki yeni düzenleme

Türk lirasına geçişte sağlanacak esas için 31 Aralık 2023 tarihine kadar döviz tevdiat veya dövize dayalı katılım fonu hesaplarının açılması şartı 31 Mart 2023 tarihine uzatıldı. Hesapların vadesini belirleyen unsur Yeni yönetmelikle ilgili olarak da değişikliğe gidildi.

Yönetmeliğe göre Türk Lirası’na geçişe zemin hazırlamak amacıyla döviz depo veya dövize dayalı katılım fonu hesaplarının açılış tarihi 31 Mart 2023’e uzatıldı. Önceki yönetmeliğe göre bu tarih 31 Aralık 2022 olarak belirlenmişti.

Yeni düzenleme ile vade sınırlamasının da kaldırıldığı görüldü. Bir önceki tebliğde “Banka tarafından yurt içinde yerleşik gerçek kişiler ile yurt içinde yerleşik tüzel kişiler için 3 ay,
“6 ay veya 1 yıl vadeli Türk Lirası mevduat veya katılma hesabı açılacaktır” ibaresi değiştirilmiştir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara nakliyat
Başa dön tuşu