Haber

Kocaeli’de spor okullarında kış dönemi başladı

KOCAELİ (İGFA) –Kocaeli’de yaşayan çocukların sağlıklı bir ortamda vakit geçirmelerini ve spor yapmalarını hedefleyen Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin ücretsiz spor okulları, her yıl olduğu gibi 2023-2024 döneminde de yaklaşık 50 bin çocuğu sporla tanıştırmayı hedefliyor.

Ayrıca Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Spor Okullarında yetişen minik sporculara Eurofit testleri uygulanarak çocuk ve gençlerde yeteneğin tespit edilip değerlendirilmesi sonucunda yetenekli sporcular belirlenerek başta Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kağıtspor olmak üzere spor kulüplerine yönlendirilmektedir. Amatör sporların lokomotifi olan ve üst düzey sporcular yetiştiren kulüp.

SPORUN BAŞKENTİ KOCAELİ VİZYONU İLE

Sporun Başkenti Kocaeli’de Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın’ın spor vizyonu ve sporun gelişimine verdiği büyük destekle yürütülen faaliyetlerde öğrenciler; Güçlü, kararlı, paylaşımcı ve sorumluluk sahibi sporcular olarak yetiştiriliyorlar.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi “donanımlı tesislerde” çocukları birçok branşta sporla buluşturuyor. 2023-2024 Kış Dönemi Spor Okulları 08 Eylül 2023 – 14 Haziran 2024 tarihleri ​​arasında gerçekleştirilecek olup, 06-14 yaş arası çocuklar Büyükşehir Belediyesi’nin modern tesislerinde 9 farklı branşta eğitim alacak. Atletizm, badminton, basketbol, ​​jimnastik, güreş, masa tenisi, satranç, voleybol ve yüzme, uzman antrenörlerden oluşan bir ekip tarafından temel eğitimlerle verilmektedir.

BÜYÜKŞEHİR ÇAĞDAŞ TESİSLERDE

9 Branştaki Kış Dönemi Spor Okulları: Başiskele Vezirçiftliği Spor Salonu, Çayırova Hasan Tahsin Ortaokulu Spor Salonu ve İstiklal Ortaokulu Spor Salonu, Darıca Bağlarbaşı Spor Salonu, Derince Şehit Osmangazi Çetingöz Spor Salonu, Gebze GEBZESEM Spor Salonu, Gebze Rehber Gençlik Merkezi ve Gebze Kapalı Spor Salonu. Olimpik Yüzme Havuzu, Gölcük Barbaros Hayrettin Paşa Bilgievi ve Mücahit Tunçbilek Spor Salonu, İzmit SEKASEM Spor Salonu, 50. Yıl Spor Salonu ve Vinsan Jimnastik Spor Salonu, Kandıra Spor Salonu, Karamürsel Belediyesi Spor Salonu ve Lütfü Hınçal Spor Salonu, Kartepe Anadolu İmam Hatip Lisesi Okul Spor Salonu, Körfez Naim Süleymanoğlu Spor Salonu Kocaeli halkının hizmetinde olacak. Başvurular https://kilavuzgenclik.kocaeli.bel.tr adresindeki ‘Spor Okulları’ bölümünden online olarak yapılmaya devam ederken, spor okulları hakkında detaylı bilgiye de Büyükşehir 153’ten ulaşılabiliyor.

alaca-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara nakliyat
Başa dön tuşu