Haber

Murat Kurum, Yarımız kampanyasına başvuru sayısını açıkladı

6 Şubat’ta deprem felaketini yaşayan Türkiye, kentsel dönüşüm için düğmeye bastı.

Bu kapsamda riskli yapıların dönüşümü için oluşturulan Half of Us kampanyası büyük ilgi gördü.

14 Mayıs seçim sonuçlarına göre İstanbul 1. Bölge Milletvekili ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum kampanyayla ilgili son durum bilgilerini verdi.

Kampanyaya 210 bin başvuru yapıldı

Bakan Kurum, bugüne kadar 860 bin bağımsız bölüm için 210 bin başvuru yapıldığını açıkladı.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, İstanbul’un Çekmeköy ilçesine yaptıkları ziyaret kapsamında Balparmak Fabrikası çalışanları ile bir araya geldi.

Bakan Kurum daha sonra Çekmeköy Sanayici ve İşadamları Derneği’nde (ÇEKSİAD) iş insanlarıyla bir araya geldi.

“Bu önemli bir başvuru sayısı”

Burada yaptığı konuşmada kampanya ile ilgili şu ifadeleri kullandı:

İstanbul’daki dönüşümü açısından yüzyılın dönüşüm projesi diyeceğimiz ve dünya şehircilik tarihine altın harflerle yazılacak ‘Yarım Biz’ kampanyasını başlattık. Vatandaşımızla, milletimizle, sanayicimizle, iş insanımızla el ele verip, İstanbul’da tek bir risk bile almayana kadar hep birlikte bu çabamızı sürdüreceğiz.

Projemize bugüne kadar 860 bin bağımsız bölüm olmak üzere 210 bin başvuru yapıldı. Bu değerli bir uygulama sayısıdır. İnşallah bu uygulamalarla birlikte iş insanlarımız, müteahhitlerimiz ve emekçi kardeşlerimizle el ele verip, İstanbul’un dönüşümü için gerekli iradeyi güçlendirip sahaya yansıtacağız.

“İstanbul bizim geleceğimiz”

İstanbul bizim geleceğimizdir, bu anlamda ülkemiz için bir milli güvenlik meselesidir. Nüfusumuzun beşte biri burada yaşıyor. Milli gelirimizin neredeyse yüzde 50’si İstanbul merkezli. Dolayısıyla İstanbul’u dirençli kılmak ülkemiz, geleceğimiz ve çocuklarımız için çok önemli bir konu. Dolayısıyla bu hassasiyetle birlikte hareket etmek zorundayız.

İstanbul’daki dönüşüm, terörle mücadelemiz bağlamında doğu ve güneydoğudaki çabalarımız kadar değerlidir. Ülkemizin ulusal güvenlik sorunudur. Son beyin sarsıntısını hep birlikte gördük.

Dolayısıyla sanayisiyle, konutuyla, altyapısıyla, okullarıyla, kamu binalarıyla İstanbul’un burada dirençli olması, geleceğe güvenle bakması çok değerli. İnşallah hep birlikte bu çabayı göstereceğiz.

findikli-ajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara nakliyat
Başa dön tuşu