Ekonomi

MÜSİAD’dan Filistin’e destek açıklaması

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD), İsrail’in Gazze’ye yönelik baskınlarının insan haklarına, uluslararası hukuka ve insani bedellere aykırı olduğunu belirterek, Türkiye’deki tüm sivil toplum kuruluşları, iş dünyası ve medya kuruluşları ile uluslararası toplumun mazlum Filistin halkının yanında olduğunu belirtti. . durmaya çağrıldı.

MÜSİAD’dan yapılan açıklamada, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırıları şiddetle kınanırken, Derneğin Filistin halkının yanında olduğu bir kez daha vurgulandı.

Açıklamada, “Bu saldırılar insan haklarına, uluslararası hukuka ve insani değerlere aykırıdır. Gazze’deki katliam sadece Filistinlileri değil, tüm Müslümanları ve tüm vicdanlı insanları derinden yaralamaktadır.” ifadelere yer verildi.

Açıklamada, İsrail’in Gazze’ye uyguladığı kuşatma ve ablukanın kabul edilemez olduğu, şehirde yaşayan 2,2 milyon insanın temel ihtiyaçlarını karşılayamadığı, elektrik, su, yakıt ve gıda sıkıntısı çektiği bir ortamda, İsrail’in saldırıları insanlık açısından daha ciddi sonuçlar doğuracaktır. transfer edildi.

Açıklamada, uluslararası toplumun bu duruma sessiz kalmaması gerektiği belirtilerek, “MÜSİAD olarak Filistin halkının meşru haklarını savunmaya devam edeceğimizi ve gerekli tüm girişimlerde bulunacağımızı güçlü bir şekilde belirtiyoruz. İsrail’in saldırılarına karşı ulusal ve uluslararası düzeyde Filistin davası bizim için medeniyet davasıdır.” “Bu dava, tüm Müslümanların ve tüm insanlığın ortak sorumluluğudur. Bu nedenle Türkiye’deki tüm sivil toplum kuruluşlarını, iş dünyasını, medya kuruluşlarını ve uluslararası toplumu bu konuda duyarlı olmaya, yanlarında olmaya davet ediyoruz. Ezilen Filistin halkı.” ifadeler kullanıldı.

“14 bini aşkın üyemizle yardımda bulunacağız”

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“MÜSİAD olarak her zaman mazlumların yanında yer almış bir aileyiz. Bu yılın başında ülkemizde yaşadığımız deprem felaketi başta olmak üzere dünyanın herhangi bir yerinde ihtiyaç duyulduğunda üyelerimizle birlikte seferber olduk. Şimdi, Gazze’de yaşanan katliamlar sonrasında ortaya çıkan ihtiyaçlara yönelik hazırlıklar yapıyoruz.Üyelerimiz ve iş birliği yaptığımız kuruluşlarla Filistinli kardeşlerimize güçlü bir şekilde destek vereceğiz.MÜSİAD olarak bu süreçte 14 bini aşkın üyemizle, Gazze’ye yardımlarımızı Türk Kızılayı, İHH, Sadakataşı Derneği gibi insani yardım alanında faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşları aracılığıyla gerçekleştireceğiz.

Filistin halkına acil şifalar, şehitlerimize Allah’tan rahmet, yakınlarına ve tüm Müslümanlara sabır diliyoruz. Allah’ın yardımıyla Filistin halkının zulümden kurtulacağına ve haklı davasında zafer kazanacağına inanıyoruz. “Unutulmamalıdır ki Filistin’i yalnız bırakmak, tüm insanlığı yalnız bırakmak demektir.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara nakliyat
Başa dön tuşu