Haber

New York’taki Jordan Neely anma etkinliğinde tutuklular

NEW New York’ta bir metro istasyonunda ABD ordusu tarafından öldürülen evsiz Jordan Neely için düzenlenen anma töreninde bir gazeteci ve 10’dan fazla kişi gözaltına alındı.

Manhattan’da, Broadway ve Lafayette caddelerinin kesiştiği noktada bulunan metro istasyonunun girişinde, Neely için anma etkinliği sokağa taşınmış, polis göstericilere müdahale etmişti.

“Jordan Neely için Adalet” protestosu sırasında New York polisi 10’dan fazla göstericiyi ve o sırada işini yapan foto muhabiri Stephanie Keith’i elleri kelepçeli olarak gözaltına aldı.

New York Polis Departmanı (NYPD) Devriye Şefi John Chell düzenlediği basın toplantısında kadın gazeteci Keith’in “düzensiz davranış ve üç tutuklamaya müdahale etme” ile suçlandığını söyledi.

New York Basın Fotoğrafçıları Derneği lideri Bruce Cotler yaptığı açıklamada, “Stephanie Keith, bu akşam halka açık bir caddede çok sayıda yetkili medya mensubunun yanında çalışırken gözaltına alınan cesur bir foto muhabiri” dedi. sözünü kullandı. Cotler, kanıtlar ve koşullar gözden geçirilirse meslektaşlarına yöneltilen suçlamaların düşürüleceğine inandığını söyledi.

1 Mayıs’ta metroda yolculara saldırgan davranışlar sergileyen ve şizofreni tedavisi gören Jordan Neely’yi boğarak öldüren 24 yaşındaki Amerikalı denizci Daniel Penny, evsiz Neely’nin ölümüne neden oldu.

İlk olarak gözaltına alınan genç askerin serbest bırakılması tepkilere yol açtı ve halen devam eden bir dizi protestoyu tetikledi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara nakliyat
Başa dön tuşu