Haber

Nitrojen gazıyla idam edilen Amerikalı mahkumun son sözleri: İnsanlık bir adım geri gitti

35 yıl önce Elizabeth Sennett’i 1000 dolar karşılığında öldürme suçundan dolayı idam cezasına çarptırılan ve ilk kez uygulanan nitrojen gazıyla idam edilen Amerikalı mahkum Kenneth Eugene Smith’in son sözleri ortaya çıktı. Acı içinde kıvranarak hayatını kaybeden Kenneth Eugene Smith, “Huzur ve sevgi içinde ayrılıyorum. Bu geceki idamımla insanlık bir adım geriledi.” ‘ dediği belirtildi.

ÖNCE İCRADAN KURTULMIŞTI

Daha önce ölümcül enjeksiyon yapılamadığı ve koluna damar yolu bağlanamadığı için 2022’de hayatta kalan Smith’in yeni infaz yöntemi olarak nitrojen hipoksisi ile idam edilmesine karar verilmişti. Smith, ölüm cezasının durdurulması için ABD Yüksek Mahkemesi’ne son başvuruda bulundu ancak bu hafta davayı kaybetti. Mahkeme, Alabama yetkililerine infaz sürecini 30 saat içinde tamamlamalarını emretti.

İLK DEFA UYGULANAN BİR İŞLEMLE İDAM EDİLDİ

Kenneth Eugene Smith, Perşembe günü ABD saatiyle Alabama eyaletinde idam edildi. Smith, daha önce ülke çapında kullanılmayan bir teknik olan nitrojen hipoksisi kullanılarak idam edildi. Teknik, yüzüne sıkıca oturan hava geçirmez bir maske ve onu boğmak için saf nitrojen kullanmayı içeriyordu.

SON SÖZLERİ AÇIKLANDI

Yetkililer Smith’e idam edilmeden önce saniyeler içinde bilincini kaybedeceğini ve dakikalar içinde öleceğini söyledi. Smith, ölümünden önce şunları söyledi: Huzur ve sevgi içinde ayrılıyorum. Bu geceki idamımla insanlık bir adım daha geriledi. Bana destek olan herkese teşekkür ederim.”

5 DAKİKA YAZDI

Görgü tanıkları, gazın etkisini göstermesinin ardından Smithi’nin beş dakika boyunca çok ağır bir şekilde kıvrandığını, nefes aldığını ve yüksek sesler çıkardığını söyledi.

Smith ve ruhani danışmanı Rahip Jeff Hood, onun idam edilme şeklini kınayan bir bildiri yayınladı ve şunları söyledi: “Dünya bu yaklaşan ahlaki kıyametin üzerinde. Duamız, insanların kafalarını çevirmemesidir.”

Kaynak: SonDakika.com / Dünya

olurhaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara nakliyat
Başa dön tuşu