Haber

Rapor: Çin’in Anlık Perakende Pazarı 2026 Yılına Kadar 1 Trilyon Yuanı Aşacak

BEİJİNG, 10 Kasım (Xinhua) — Çin Zincir-Mağaza ve Franchise Derneği tarafından yayınlanan rapora nazaran, Çin’in anlık perakende pazarı son yıllarda süratli bir halde büyüdü ve 2026 yılına kadar 1 trilyon yuanı (yaklaşık 138 milyar ABD doları) aşması bekleniyor.

Rapora nazaran, çoklukla çevrimiçi ve çevrimdışı sipariş alınmasından itibaren bir saat içinde süratli teslimat sunan gelişmekte olan perakende dalı, pazar ölçeğinde son beş yılda yaklaşık yüzde 81 oranında genişleme kaydetti.

Bakkallar ve süpermarketler üzere birçok perakende satış noktası, yakınlarda yaşayan yahut çalışan tüketicilerin muhtaçlıklarını karşılamak için mağazadan kapıya çevrimiçi alışveriş ve teslimat hizmetleri sunuyor.

E-ticaret platformları da büyük bilgiye dayalı tüketici bilgileri ve kapsamlı dağıtım ağlarından yararlanarak bu trene katıldı.

Çinli çevrimiçi yemek dağıtım devi Meituan, 2018’de anlık perakende hizmetlerini tanıttı ve 2021’de satış pahasının besin dağıtım işinin yüzde 12’sini oluşturduğunu gördü. Meituan’ın anlık perakende hizmetleri için günlük ortalama sipariş hacmi 2022’nin ikinci çeyreğinde 4,3 milyona ulaştı.

Raporda, dijitalleşme ve süratli teslimatın birleşiminin, klasik perakendecilerin tüketici topluluklarının ölçeğini genişletmesine yardımcı olması bakımından anlık perakende pazarının umut dolu bir geleceğe sahip olduğuna dikkat çekildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara nakliyat
Başa dön tuşu