Ekonomi

Rusya ve Güney Kore’den Uganda’ya nükleer yatırım

Başkent Kampala’da 25 Afrika kahve üreticisi ülkenin lider ve delegelerinin katıldığı 2. zaten tamamlandı.

Museveni, Rusya ve Güney Kore’nin 15 bin megavatlık 2 nükleer santral inşa edeceklerini belirterek, “Nükleer proje, ulusların sosyo-ekonomik kalkınma için enerji güvenliğini nasıl sağlayacakları konusunda boğuştuğu kritik bir döneme denk geliyor.” ifadesini kullandı.

Rusya’nın St. Petersburg’da 27 Temmuz’da düzenlenen Rusya-Afrika Zirvesi’nde Uganda ile Rusya’nın nükleer santral projesi konusunda anlaşma imzaladığı açıklandı.

Doğuda uranyum yatakları var.

Kısa süre önce ulusa hitaben yaptığı konuşmada Museveni, ülkenin farklı bölgelerine dağılmış çok sayıda hidroelektrik potansiyeline sahip olduğunu, ancak departmanda yeni teknolojilerin keşfedilmesi için daha fazla katılımın gerekli olduğunu belirtti.

Nükleer enerji geliştirme ihtiyacına dikkat çeken Museveni, değişen hava koşullarına dikkat çekerek, hidroelektrik enerjinin artık sabit olmadığını belirtti.

Uganda Enerji ve Maden Geliştirme Bakanlığı tarafından yürütülen araştırma, ülkenin doğusunda büyük uranyum yataklarının keşfedilmesinin ardından, Uganda’nın nükleer enerji üretme potansiyeline sahip olduğunu doğruladı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara nakliyat
Başa dön tuşu