Ekonomi

Rusya’dan Batı’ya Dinlenme

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, başkent Moskova’da gazetecilere yaptığı açıklamada, Avrupa Birliği (AB) ülkelerinin Rusya’dan deniz yoluyla taşınan petrole varil başına 60 dolar tavan fiyat uygulamasına ilişkin anlaşmayı değerlendirdi.

Kararın küresel güç piyasalarını olumsuz etkileyeceğini belirten Peskov, “Rusya ekonomisi özel bir askeri harekatın tüm gereklerini karşılayacak kapasitede. Ancak bu adımların (fiyat tavanı) istikrarsızlık açısından mutlaka etkisi olacaktır. küresel enerji piyasası.”

Peskov, Rusya’nın söz konusu karara yanıt verip vermeyeceği sorusuna da, “Karar hazırlanıyor. Herhangi bir tavan fiyat tanımayacağımız açık” dedi.

Peskov, yaptırımların Rusya’da çeşitli sorunlara yol açtığını ancak bu sorunların “kritik” olmadığını belirterek, “Uzmanlar Rus ekonomisinin bu koşullara uyum sürecini görüyor, bunu inkar etmek profesyonel bir yaklaşım olmaz. Olmayacak. Yaptırımların Avrupa ülkelerine verdiği zararlara karşı sessiz kalmak profesyonel bir yaklaşım olacaktır.’ diye değerlendirdi.

Rusya Başbakan Yardımcısı Aleksandr Novak da dün yaptığı açıklamada tavan fiyat uygulayan ülkelere petrol ve petrol ürünleri satmayacaklarını vurgulayarak, “Tavan fiyat enstrümanlarının kullanımını yasaklayacak mekanizmalar üzerinde çalışıyoruz.” terimini kullandı.

AB ülkeleri 2 Aralık’ta Rusya’dan deniz yoluyla taşınan petrol için varil başına 60 dolar tavan fiyat koyma konusunda anlaştılar.

Aynı zamanda G7 ve AB ülkeleri, Rusya’dan deniz yoluyla taşınan petrole ithalat yasağı getirmeye başladı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara nakliyat
Başa dön tuşu