Haber

Sarıyer’deki Kilise Saldırısının Kayseri Bağlantısı Ortaya Çıktı

Hücrenin toplandığı Kayseri, Sarıyer’deki Santa Maria Kilisesi’ne düzenlenen ve bir kişinin ölümüyle sonuçlanan silahlı saldırıyla ilgili soruşturmada dikkat çekti. Saldırıyı gerçekleştiren şebekenin kilit üyelerinin 5 Ocak’ta 2 araçla önce bir rezidansta Kayseri’ye gittiği, ardından 7 Ocak’ta bir otelde organizasyon toplantısı yaptığı belirlendi.

Güvenlik ve istihbarat birimleri, 5 Ocak’ta Kayseri’de içeriği tam olarak belirlenemeyen ancak örgütsel olduğu değerlendirilen hücrenin yasa dışı faaliyetini araştırırken, 7 Ocak’ta da şüphelilerin izine aynı kentte yeniden ulaşıldı. Buna göre, saldırıyı gerçekleştiren ağın kilit isimlerinden David T., Amirjon K. ile birlikte hareket ettikleri düşünülen Abdulaziz A., Rasul A., İslam M., Omadbek KD ve Temurbek MUE 19.09.2019 tarihinde bir araya geldi. Saldırıdan günler önce 5 Ocak’ta 34 LP ve 34 FOU’lu bir plaka verilmişti. 2 araçla İstanbul’dan yola çıktı. Şifreleri yavaş yavaş analiz edilen ve Kayseri’ye taşındıkları anlaşılan hücre üyelerini “Abdullah” kod adlı Amenullah H. karşılayarak, onları Kayseri’nin Kocasinan ilçesine bağlı Yenidoğan Mahallesi’ndeki bir adrese götürdü. Söz konusu adreste örgütsel toplantı yaptıkları belirlenen şüphelilerin, 7 Ocak günü saat 05.36 ile 17.18 arasında Kayseri Melikgazi’de güvenlik güçlerinin bildiği bir otelde buluştukları kaydedildi. ile beraberindeki hücre üyeleri Rasul A., Davıd T., Omadbek D. ve Temurbek E. otelin 205 numaralı odasında, Omadbek D. ile Temurbek E. ise otelin 305 numaralı odasında buluştu.

Aracı Türkiye’ye getiren kişi hava yoluyla Rusya’ya gitti.

Olay günü ve öncesinde kullanılan Polonya plakalı EL738FX plakalı Hyundai aracının, 27 Kasım 2022 tarihinde Edirne Hamzabeyli Kara Hudut Kapısı’ndan ülkeye girdiği tespit edilen Abdullo B. isimli Tacikistanlı şahıs tarafından ülkeye giriş yapıldığı belirlendi. hücrenin ‘kayıp’ bir üyesi. Aracı Türkiye’ye getiren şahsın, aracın girişinden iki gün sonra 29 Kasım 2022’de İstanbul’dan Rusya’nın başkenti Moskova’ya hareket ettiği bildirildi.

Edinilen bilgi ve belgelere göre, söz konusu Polonya plakalı otomobilin şüpheli Shamsullo R. idaresindeki PTS sorgusu sırasında 23 Ocak’ta havalimanı çevresinde, Ocak’ta ise Fatih ilçesi çevresinde kullanıldığı öğrenildi. 24. – İSTANBUL

geliboluajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara nakliyat
Başa dön tuşu