Haber

Savcı, otobüste tartıştığı gazeteciye ‘Evinden çıkarttıracağım’ dediğini yaptı.

Trabzon’da savcı ile gazeteci arasında otobüste başlayan ‘Arkaya geçelim’ tartışması karakolda son buldu. 1 Nisan’da Gülbahatun Mahallesi’nde Beşirli-Kanuni hattında çalışan halk otobüsüne AKY isimli bir gazeteci bindi. AKY, dolu otobüsteki yolcuların hatasız olarak alanlara ilerlemesini istedi.

Sözcü’den Veli Toprak’ın haberine göre, otobüste bulunan ve daha sonra savcı olduğunu belirten O.Ö., kendisini uyaran gazeteciye, “Asistan mısınız?” o cevapladı. İkili arasında tartışma çıktı. Bir süre sonra otobüs Hacıkasim Mahallesi’nde durdu. Savcı ve gazeteci otobüsten indi. OO iddiaya göre, “Seni evinden aldırırım” dedi.

Şikayetçi O.Ö ifadesinde şunları söyledi: “Otobüste ayakta seyahat ederken bir kişi bana sert bir şekilde baktı ve ‘Geri dön’ dedi. Bana bakan kişiye ‘Sen asistan mısın? Sonra kişi bana hakaret etti. Daha sonra otobüs Hacı Kasım mahallesinde durdu. Arka kapıdan aşağı indim. Açık orta kapıya geldim ve şahsa neden hakaret ettiğini sordum. Ben savcıyım şikayet edeceğim dedim. Adını sordum, dedi. Sonra da “Şikayet etmezsen şerefsizsin” diyerek hakaret etti. Daha sonra otobüs şoförüne otobüsün kamerası olup olmadığını sordum ve polisi aradım. Bana karşı hareket eden kişiden şikayetçiyim.”

POLİS GAZETECİYİ EVİNDEN ARADI

Polis tarafından aranan AY, bir süre sonra polis merkezine çağrıldı. AY hakkındaki suçlamaları reddederek şu ifadeleri kullandı:

“Otobüs kalabalıktı. Öğrenci görünümlü iki kişiden ilerlemelerini istedim. Bu sırada beni şikayet eden kişi ‘Sen asistan mısın?’ söz konusu. ‘İşine bak, ne yapıyorsun? ‘Çocuklara söylüyorum’ dedim. Şahıs daha sonra eşi ve çocuklarıyla birlikte otobüsten indi. Eşini ve çocuklarını görünce eşinden ve çocuklarından özür diledim. Sonra savcı olduğunu ve beni evimden alacağını söyledi.

Telefonla konuşurken araya eşi girdi. Daha sonra olay yerinden ayrıldım. Kimseye hakaret etmedim.”

Polis tarafından gözaltına alınan gazeteci, savcılık tarafından serbest bırakıldı. Otobüs şoförünün sözünün yarıda kesildiği öğrenildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara nakliyat
Başa dön tuşu