Yaşam

SERPENTİ: 75 YILLIK SONSUZ HİKAYELER

Bulgari Serpenti’nin zaman, mekan ve yaratıcılığın ötesine uzanan hikayesi, 1940’ların sonlarında saat ve mücevher dünyasında başladı ve daha sonra deri işleri evreniyle genişledi. Simge, onlarca yıldır her çağın ruhunu başarıyla yakalayıp yorumlayarak nesilden nesile kadının güçlenmesinin bir sembolü haline geldi.

Zengin kültürel çağrışımlarla dolu büyüleyici bir ikon olarak Serpenti, Bulgari’nin tükenmez ilham kaynağı ve yaratıcı deneyler için bir alan olan sanat dünyasına da ulaştı. Yılan ve sanatın buluşması, Şubat 2023’te Madrid’deki Thyssen-Bornemisza Ulusal Müzesi’nde başlayan “Serpenti by Refik Anadol” standı gibi inanılmaz sinerjiler de yaratıyor. 75. yıl kutlamaları kapsamında bu yüzyılın vizyoner sanatçıları.

Serpenti Fabrikası

Serpenti Fabrikası girişimi, mirastan zanaatkarlığa, multisensory teknolojilere ve ikonun 75. yıldönümünde geçmiş, bugün ve geleceği birbirine bağlayan yeni bir kampanyaya kadar ikon kimliğinin bir parçası olan farklı alanları kapsıyor.

Proje kapsamında Bulgari, ikonun eklektik doğasını göstermek için Serpenti’ye odaklanan özel sanat eserleri geliştiren Refik Anadol, Davide Quayola, Daniel Rozin, Sougwen Chung ve Cate M gibi uluslararası çağdaş sanatçılarla işbirliği yapacak.

Dünyanın farklı yerlerindeki Serpenti Fabrikası işletmeleri, yıl boyunca yerel sanatçıların eserlerini sergileyecek.

Çin’den Amerika Birleşik Devletleri’ne ve çeşitli Avrupa ülkelerine kadar her aşamada Serpenti’nin yeni bir başkalaşımı sunulacak ve bu simgenin zamansız çekiciliği ve büyüsü gerçek bir sanat biçimine yükseltilecek.

Refik Anadol’dan Serpenti

Milano’nun merkezindeki Piazza Duomo’dan Londra’daki ünlü Saatchi Galerisi’ne ve Avrupa’nın en ikonik sanat destinasyonlarından bazılarına seyahat ettikten sonra “Serpenti by Refik Anadol” standı şimdi de Madrid’deki prestijli Thyssen-Bornemisza Ulusal Müzesi’nde sanatseverlerle buluşuyor.

Sergi vesilesiyle, yıl dönümüne özel tasarlanan Serpenti High Jewellery kolye ve uyumlu küpeler de ilk kez tanıtılacak. Adını Roma ve İspanyol gökyüzünü anımsatan tonlardaki tanzanit ve akuamarin taşlarından alan Serpenti Blue Heaven, iki ülkenin kucaklaşmasını bir metafor olarak gösteriyor. Serpenti efsanesi, Bulgari’nin vizyoner işçiliği ve değerli taş uzmanlığı ile yorumlanıyor ve göz kamaştırıcı iki yılanın ustaca iç içe geçtiği yaratılışta yeni bir mucizevi hikaye anlatılıyor.

Madrid’deki Thyssen-Bornemisza Ulusal Müzesi’nde düzenlenecek stant, 17 Şubat – 16 Nisan 2023 tarihleri ​​arasında ziyarete açık olacak.

Kutlama yılı olan 2023, ilhamın sanata, mirasın geleceğe dönüştüğü bir değişim meselinde heyecan verici yeni bir sayfa açacak.

karkamis-haber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara nakliyat
Başa dön tuşu