Haber

Sırbistan Cumhurbaşkanı Vucic, SNS liderliğinden istifa edeceğini duyurdu

BELGRAD, 27 Mayıs (Xinhua) — Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vuciç Cumartesi günü Belgrad’da düzenlenen bir mitingde on binlerce destekçisinin önünde ülkesinin iktidardaki Sırbistan İlerleme Partisi’nin (SNS) liderliğini yeniden inşa etmek amacıyla istifa edeceğini duyurdu. kriz sırasında ulusal birlik.

Cuma günkü mitinge Sırbistan’daki hükümet yetkilileri, Sırbistan, Karadağ, Bosna-Hersek ve Macaristan’daki iktidar partilerinin liderleri ve ayrıca Sırbistan cumhurbaşkanının iki toplu cinayete karşı benimsediği politikaya desteklerini ifade etmek için bir araya gelen tanınmış kişiler katıldı. Mayıs ayı başlarında gerçekleşen ve ünlülerin katıldığı bir etkinlik oldu.

Cumartesi günü Kragujevac şehrinde parti liderliği toplantısı öncesinde konuşan Vucic, “Bu, SNS’nin lideri olarak size hitap ettiğim son akşam, yarın Sırp İlerleme Partimi başka biri devralacak ve ben sadık ve sadık bir üye olarak kalacağım. partinin.” söz konusu.

Çoğunluğu genç ve çocuklardan oluşan 18 kişinin hayatını kaybettiği ve onlarca kişinin yaralandığı iki farklı silahlı saldırıya tepki olarak son iki hafta içinde binlerce protestocu toplumsal ve siyasi değişim talebiyle sokaklara döküldü.

Vucic yaptığı konuşmada muhalefeti ve protestocuları diyaloğa katılmaya ve önerilerini tartışmaya davet etti, ancak seçimden önce hükümet değişikliği yapılamayacağını vurguladı.

Vuciç, Sırbistan’ın geleceği için belirleyici olacak önümüzdeki iki veya üç yıllık krizin üstesinden gelmek için ülkenin birliğini ve siyasi kapasitesini inşa etmek amacıyla Haziran ayı sonuna kadar “Halk ve Devlet Hareketi” adlı yeni bir siyasi örgüt kuracağını söyledi.

Vucic, 2012’de SNS lideri seçildi ve 2017’de ilk kez Sırbistan cumhurbaşkanı seçildi. Aleksandar Vucic, geçen yıl yapılan Cumhurbaşkanlığı Seçimlerinde beş yıllık bir dönem için yeniden seçildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara nakliyat
Başa dön tuşu