Ekonomi

State Street, 1 milyar dolarlık imtiyazlı hisse senedini geri alacak

BOSTON – Önde gelen bir finansal hizmet sağlayıcısı olan State Street Corporation (NYSE: STT), bugün, tedavüldeki imtiyazlı hisselerini toplam 1 milyar dolar nakit karşılığında geri almayı planladığını duyurdu. Geri alım 15 Mart 2024’te gerçekleşecek ve 7.500 D Serisi İmtiyazlı Hissenin ve 2.500 F Serisi İmtiyazlı Hissenin tamamını kapsayacak.

Şirket, D Serisi İmtiyazlı Hisse Senedi için itfa fiyatının, hisse başına 100.000 $, yani depozitolu hisse başına 25 $ artı ilan edilmiş ancak ödenmemiş temettüler olacağını belirtti. Örneğin, F Serisi İmtiyazlı Hisse Senedi, ilgili temettüler de dahil olmak üzere, hisse başına 100.000 ABD Doları tutarında itfa edilecektir; bu da emanet hissesi başına 1.000 ABD Dolarına eşdeğerdir.

State Street ayrıca, hem D Serisi hem de F Serisi İmtiyazlı Hisse Senedi için 15 Aralık 2023’ten itfa tarihine kadar olan dönem için nakit temettülerin beyan edildiğini duyurdu. D Serisi İmtiyazlı Hisse Senedi için temettü, emanet hissesi başına yaklaşık 0,368750 $ iken, F Serisi İmtiyazlı Hisse Senedi için temettü, emanet hissesi başına yaklaşık 23,364900 $’dır. Bu temettüler, itfa fiyatından ayrı olarak itfa tarihi olan 29 Şubat 2024 itibarıyla kayıt sahiplerine ödenecektir.

İtfa tarihinden sonra, D Serisi ve F Serisi İmtiyazlı Hisse Senetleri artık ödenmemiş sayılmayacak ve sahipleri yalnızca itfa ödemesini alma hakkını elinde tutacak.

State Street Corporation, 31 Aralık 2023 itibarıyla 41,8 trilyon dolarlık saklama/yönetim altındaki varlıklar ve 4,1 trilyon dolarlık yönetim altındaki varlıklarla, yatırım hizmeti, idare, araştırma ve ticaret dahil olmak üzere çeşitli finansal hizmetlerde kurumsal yatırımcılara dünya çapında hizmet vermektedir. Dünya çapında yaklaşık 46.000 kişi.

Bu duyuru, State Street Corporation’ın basın bültenine dayanmaktadır ve risklere ve belirsizliklere tabi olan ileriye dönük beyanlar içermektedir. Bunlar, şirketin ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na sunduğu periyodik raporlarda ayrıntılı olarak belirtildiği gibi rekabet, hükümet düzenlemeleri ve ekonomik koşullar gibi faktörleri içerir.

Bu makale yapay zeka desteğiyle oluşturulmuş, tercüme edilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şartlar ve Koşullarımıza bakın.

haber-tusba.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara nakliyat
Başa dön tuşu